1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Miere pură
 6. »
 7. Miere pură de mană
 8. »
 9. Miere pură de mană 390gr
Miere pură de mană 390gr
 • Miere pură de mană 390gr
 • Miere pură de mană 390gr

Miere pură de mană 390gr

Miere naturala, pura, de mana pentru apiterapie, cu indicatii in anemie, rahitism copii, osteoporoza.  Cules din padurile submontane de langa Tusnad.


Mierea de mană este poate tipul de miere cu aspectul cel mai puţin comercial – datorită culorii mai închise, dar unul dintre cele mai sănătoase sortimente.
Conţine un adevărat cocktail de minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu), substanţe antioxidante, acizi organici, bioflavonoide, vitamine (în special C şi grupul B), multă inhibină (bactericid puternic) şi enzime.

Substanţele minerale, proteice şi unii acizi se găsesc în cantităţi de 5 până la 10 ori mai mari decât în mierea din flori.

Ce este mierea pura de mana?

Mierea de mană este mai specială faţă de toate celelalte sortimente şi datorită faptului că nu provine din nectar, ci din mana -secretia afidelor- o substanţă dulce care se găseşte în anumite perioade ale anului pe frunzele sau tulpinile unor arbori (răşinoase, stejar). – afidele – nişte insecte mici care se hrănesc cu seva copacilor şi care elimină o substanţă dulce, mana, culeasă ulterior de albine.

Cum spuneam la început, mierea de mană are o culoare diferită faţă de a mierii din flori. Aceasta poate varia în funcţie de sursa de provenienţă, de la maroniu închis sau chiar negricioasă, brună-roşiatică sau chiar verzuie. Gustul ei este şi el diferit, mai puţin dulce, cu note de răşină sau uşor caramelizat.

Beneficiile mierii pure de mana

Având o compoziţie atât de complexă, mierea de mană aduce foarte multe beneficii asupra sănătăţii. Datorită conţinutului bogat de prebiotice, ajută la refacerea florei intestinale. Este benefică şi ajută la refacerea echilibrului intestinal în special atunci când se administrează tratamente cu antibiotice.

Datorită conţinutului ridicat de minerale, este benefică pentru ameliorarea rahitismului la copii şi a osteoporozei şi altor afecţiuni articulare la adulţi şi personae vârstnice.

Mierea de mană ajută la creşterea imunităţii organismului datorită conţinutului ridicat de substanţe bioactive. Astfel, se recomandă in cazul anemiilor şi în infecţiile respiratorii. Aminoacizii şi mineralale din compoziţia acestui tip de miere hrănesc sistemul nervos şi susţin activitatea cerebrală în parametrii optimi.

Provenienta mierii naturale de mana

Mierea pura de mana provine din stupina proprie, este o miere cristalizata, un proces natural al mierii adevarate. Dupa extragerea din stup intr-un interval de doar cateva saptamani se transforma din stare semifluida in cea cristalizata.

Mierea naturala de mana nu a fost filtrata, tratata termic, sau falsificata cu zaharuri, provine din stupi intretinute pe principii traditionale si ecologice in scopul mentinerii tuturor beneficiilor terapeutice.

Doza profilactica a mierii naturale de mana

La adulti se recomanda 3-6 linguri/zi

La copii se recomanda in felul urmator:

 • copii de 1-3 ani, intre 1-3 lingurite/zi
 • copii de 4-7 ani, intre 3-5 lingutite/zi
 • copii peste 8 ani, intre 4-6 lingutite/zi

Cantitatea zilnica se imparte in trei prize, cu o ora inainte sau dupa mese. In cazul oricarui deranj la stomac se consuma impreuna cu lichide.

Mai multe informaţii interesante depre miere găseşti pe blog:

Ce putem face împotriva crampelor musculare?
Miere vs Zahăr

 

27,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș


Recenzii
* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor