Polen crud de prun și porumbar 140g
  • Polen crud de prun și porumbar 140g
  • Polen crud de prun și porumbar 140g
  • Polen crud de prun și porumbar 140g
  • Polen crud de prun și porumbar 140g

Polen crud de prun și porumbar 140g

Polen natural de prun si porumbar, crud, pentru apiterapie, din plante medicinale. Ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal si este protectorul colonului.


Acest sortiment s-a terminat. Am obtinut o cantitate mica de polen de prun si porumbar in acest an, fiind o primavara foarte friguroasa. Iti multumesc pentru intelegere. Szabi, Maestrul Mierar.
 

Despre polenul crud

Din punct de vedere nutrițional putem numi polenul un “super aliment”. În polenul crud se găsesc multe vitamine, atât liposolubile - A (şi provitamina A), D, E, F -, cât şi hidrosolubile - C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H) dar şi bioelemente inclusiv macronutrienți (calciu, fosfor, magneziu, sodiu și potasiu) și micronutrienți (fier, cupru, zinc, mangan, siliciu și seleniu).

Practic, în polenul crud se găsesc majoritatea elementelor chimice care constituie corpul omenesc.

Beneficiile polenului crud de prun și porumbar

Polenul crud de prun și porumbar prin continutul lui de fibre vegetale, glucide și enzime, ajută la menţinerea bunei funcționări a sistemului digestiv și stimulează procesul de digestie. Ajută la reglarea funcției intestinale în cazurile de constipație dar și diaree rezistentă la tratamentele cu antibiotice.

Proprietățile prunului și ale porumbarului

Florile de porumbar au proprietăţi sedative, laxative şi diuretice şi sunt bogate în rutin şi quercitin, care ajută la purificarea sângelui.

Fructele au acţiune astringentă şi efect antidiareic şi antidizenteric şi se recomandă în dureri de stomac, diaree, dizenterie, afecţiuni renale, dischinezii biliare, gută, tuse convulsivă şi în stimularea digestiei.
Porumbarul este recunoscut în special pentru efectul său laxativ şi de combatere a obezităţii.

Fructele şi frunzele de prun au proprietati laxative şi scad aciditatea gastrică, curăţă intestinul, cresc nivelul hemoglobinei, au acţiune stimulantă a sistemului nervos, combat oboseala, decongestionante ale ficatului scăzându-i volumul atunci când acesta este mărit, dezintoxicante, relaxează ţesuturile şi starea inflamatorie şi fortifică organismul în mod natural.

Polenul crud de prun și porumbar păstrează o bună parte din calitățile plantelor de proveniență şi ajută la buna funcţionare a digestiei şi a tranzitului intestinal.

Doza profilactică a polenului crud de prun și porumbar

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 30 de zile. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud natural

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de prun și porumbar

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

Despre polenul crud pe înţelesul tău!

 

Sortiment terminat

Mărturiile voastre

Marcela, Brașov

"Au ajuns produsele, polenul are un gust extraordinar, e cel mai bun pe care l-am mâncat până acum. Si mierea de mană la fel."
Mulţumim!Părerile voastre
* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor