1. Prima pagina
 2. »
 3. Ce este Mierea Pură
 4. »
 5. »
 6. Ce numesc eu o Miere Pură

Ce numesc eu o Miere Pură


De foarte multă vreme nu privesc mierea ca pe un îndulcitor, sau propolisul ca pe o substanță din care administrez câteva picături atunci când mă doare în gât. Știu de bună vreme, fiindcă observ încontinuu, că produsele apicole oferă un excelent și eficient sistem terapeutic.

Ceea ce eu numesc miere pură este o motivație puternică a faptului că am pe conștiință faptul că mulți dintre voi mă caută din cauza unor probleme de sănătate și așteaptă soluții.
Nu accept compromisuri, deoarece știu că doar produsele stupului de cea mai bună calitate și obținute cu foarte mare grijă ne pot ajuta în mod eficient atunci când vorbim despre menținerea sau recuperarea sănătății noastre.

„Miere pură” este un concept propriu a cum mi-am imaginat că erau produsele ca mierea, polenul, propolisul în fagurii albinelor crescute în coșuri din paie de către străbunicul meu. Cât de curate erau pe vremuri produsele stupului! O bogăție de zaharuri naturale, vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, polifenoli... iar eu mi-am propus să mă apropii cât mai mult de acele condiții.
 De unde este recoltată Mierea Pură?

Mierea pură este recoltată de familiile de albine, crescute în mod natural și tradițional, care adună nectarul într-un loc foarte special și unic. Dealurile submontane au rămas ferite de acțiunile, de multe ori dăunătoare ale omului, biodiversitatea locului fiind una excepțională în toată Europa.

Până acum am identificat peste 80 de specii de plante medicinale și există minim 40 de soiuri de plante medicinale de pe care albinele adună nectar și polen. În galerie găsești atașate fotografii din zonă, cu albine și plante melifere cum sunt, de exemplu, cimbrișorul, cicoarea, menta, oregano, salvia, sunătoarea, speciile de inula, speciile de centaurea (albăstrele), păducelul, roinița etc.

Tărâmul Urșilor

În glumă, numesc locul „Tărâmul Urșilor”, după cât de des mă întâlnesc cu câte un urs pe aceste frumoase și sălbatice meleaguri:-)
 

aramul Ursilor

 

De ani buni mă străduiesc să îți ofer în produsele apicole toate beneficiile despre care vorbesc aici.

 • Nicio substanță chimică, nocivă nu trebuie să ajungă în stup și în produsele apicole. Astfel, componentele mierii și ale produselor apicole nu se deteriorează, adică sunt complete și din punct de vedere al utilizării lor în apiterapie.
 • Contaminante nu pot veni din exterior, deoarece în zonă nu sunt culturi agricole, iar tratamentul obligatoriu al stupilor, fără de care nu rezistă nici o familie de albine, îl efectuez cu acizi organici, plante medicinale și uleiuri volatile.
 • Mierea pură nu trebuie să fie topită, tratată termic în vreun fel, filtrată, falsificată cu zahăr și să conțină antibiotice.
 • Fazele de colectare a produselor apicole sunt alcătuite din pași tradiționali, artizanali, cu un deranj minim asupra vieții familiilor de albine.

   

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.

Îți doresc o zi cu multă sănătate!

Szabi, Maestrul Mierar