Polen crud pomi fructiferi și păpădie
  • Polen crud pomi fructiferi și păpădie
  • Polen crud pomi fructiferi și păpădie
  • Polen crud pomi fructiferi și păpădie
  • Polen crud pomi fructiferi și păpădie

Polen crud pomi fructiferi și păpădie

Polen natural, de pomi fructiferi și păpădie, pentru apiterapie, susține metabolismul proteic, glucidic și lipidic, importante în menţinerea funcţiilor metabolice în parametri optimi.


Beneficiile polenului crud de pomi fructiferi și păpădie

Polenul crud de pomi fructiferi(meri, peri, cireşi) și păpădie este bogat în vitamine, în special în cele din complexul de vitamine B, care au un rol important în metabolismul carbohidraților,  combustibilii naturali, de primă clasă ai celulelor noastre!

Polenul crud de pomi fructiferi și păpădie prin asimilarea rapidă și ușoară în sistemul digestiv, aduce un aport nutritiv foarte valoros, este un regulator al funcțiilor metabolice, îmbunătățind astfel metabolismul.

Combinaţia de polen crud de pomi fructiferi şi păpădie este foarte bogată în substanţe nutritive care ajută în special la menţinerea sănătăţii ficatului şi la menţinerea funcţiilor metabolice în parametri optimi.

Compoziţia polenului crud de pomi fructiferi și păpădie

Conţine foarte multe proteine, vitamine, amino-acizi şi oligoelemente: fier, cupru, potasiu, magneziu, calciu, siliciu, care au rol de catalizatori pentru organism. Proteinele din acest tip de polen sporesc rezistenţa ţesutului hepatic la toxine.

Proprietățile fructiferelor și ale păpădiei

Fructiferele sunt considerate întăritori generali, alimente cu o asimilabilitate ușoară pentru organism, la începutul evoluției umane fiind hrana principală.

Păpădia este considerată o plantă tămăduitoare pentru ficat şi pentru sănătatea digestiei. Păpădia este un diuretic natural, favorizând eliminarea toxinelor din organism şi purificând sângele. Prin purificarea sângelui, ficatul este eliberat de stres şi de toxine şi are mai puţin de lucru. De asemenea, păpădia este un ajutor de nădejde pentru diabetici întrucât stimulează producerea insulinei şi controlează glicemia.

Doza profilactică a polenului crud de pomi fructiferi și păpădie

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud natural

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

Despre polen pe înţelesul tău!

 

19,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș


Recenzii




* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor