1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Apilarnil
 6. »
 7. Apilarnil 80gr
Apilarnil 80gr
 • Apilarnil 80gr
 • Apilarnil 80gr
 • Apilarnil 80gr

Apilarnil 80gr

Apilarnil, pentru scopuri apiterapeutice. Este un excelent energizant, tonifiant, vitalizant, fortifiant. Afrodisiac la bărbați, în special la cei cu probleme de dinamică sexuală.


Apilarnilul crud s-a terminat. Doar Apilarnil în miere se mai poate comanda în acest moment.  Îţi mulțumesc pentru înțelegere, Szabi, Maestrul Mierar.

Despre apilarnil

Apilarnilul este un produs apicol descoperit de românul Nicolae V. Ilieşu în anul 1980. Deşi mai puţin cunoscut şi mai puţin promovat faţă de alte produse ale stupului, apilarnilul este un produs foarte valoros. Este obţinut din larvele de trântor – de aici şi o parte a denumirii: “api” – apicol, “lar” – larvă, “nil” – iniţialele inventatorului.

Beneficiile apilarnilului românesc

Întrucât provine de la partea masculină a stupului, apilarnilul are foarte multe efecte benefice pentru bărbaţi: stimulează apetitul, are efect biostimulator, ajută la menţinerea tonusului musculaturii şi, de asemenea, la creşterea masei musculare – datorită acesteti proprietăţi este un produs foarte apreciat de sportivii de performanţă.

Ajută la îmbunătăţirea dinamicii sexuale prin stimularea funcţiei erectile, fiind un tonic sexual masculin. În general, contribuie la menţinerea vitalităţii organismului.
Bineînțeles, fiind un produs apicol, nu trebuie ignorat de nicio categorie de persoane: copii, femei, vârstnici deoarece îşi dovedeşte utilitateaîn cazul tuturor:

 • creşte imunitatea organismului, datorită calităţii ridicate a nutrienţilor pe care îi conţine;
 • stimulează creşterea în greutate a sugarilor, datorită compuşilor extrem de nutritivi pe care îi conţine;
 • ajută în reglarea ciclului menstrual la femei, datorită echilibrului endocrin oferit de hormonii pe care îi conţine;
 • îmbunătăţeşte performanţele intelectuale şi motricitatea copiilor preşcolari datorită componentelor bioactive;
 • are rol psiho-stimulator în special pentru persoanele vârstnice; ajută la regenerarea celulelor şi încetineşte procesele de îmbătrânire a organismului;
 • reduce stresul extrem şi surmenajul la persoanele tinere care desfăşoară activităţi intelectuale sau care lucrează foarte mult;
 • spijină revigorarea organismul persoanelor care suferă de diverse tipuri de cancer şi care sunt sub tratamente oncologice, având efect hepato-protector, dar şi de menţinere a unui sistem imunitar activ al persoanelor bolnave;

Compoziția apilarnilului

În ceea ce priveşte compoziţia, aceasta este asemănătoare cu cea a lăptişorului de matcă, deosebit de bogată în elemente nutritive, proteine, incluzand toti aminoacizi esenţiali, glucide, fosfolipide, săruri minerale şi oligoelemente, vitamine: A, B1, B2, B6, E, beta-caroten, riboflavina, acid nicotinic, colina, tiamina, şi precursori de hormoni sexuali. 

Toate acestea îi conferă proprietăţi biostimulatoare şi imunomodulatoare prin stimularea factorilor naturali de apărare a organismului.

Ceea ce îl deosebeşte de lăptişorul de matcă este cantitatea ridicată de hormoni de tip masculin pe care o conţine. Datorită acestei proprietăţi, apilarnilul stimulează şi întreţine energia sexuală la barbaţi.

La numai 7 zile de la depunerea oului, larva de trântor conţine peste 10 milioane de spermatozoizi. În Moldova, mai este denumit „lapte de buhai”, buhaiul fiind un taur tânăr, viguros. De aceea, este leşne de înţeles de ce apilarnilului a căpătat în timp denumirea de „afrodisiacul stupului”.

Administrarea profilactică a apilarnilului

Adulți:  5 grame, administrate dimineaţa, sau în timpul zilei, cu 30 de minute înainte de masă
Copii: 0.4 – 2 grame, administrate dimineaţa, sau în timpul zilei, cu 30 de minute înainte de masă

Cantitatea de o linguriță înseamna aproximativ 5 grame de apilarnil.

Apilarnilul, cu proveniență din propria stupinăîl vei primi în stare congelată. Se ține în congelator.

Înainte de consum se pune în frigider, după o oră este decongelat și este recomandat să se consume în 3 zile(fiind perisabil) însa cel mai bine este să se amestece cu miere. 

Pentru a-l conserva o mai lungă perioadă de timp, poți proceda astfel:

 • amestecat 25% apilarnil în miere - se păstrează în frigider, a se consuma în trei săptămâni, 3-5 lingurițe/zi
 • amestecat 50% apilarnil în miere - se păstrează și se consumă din congelator(nu îngheață) 2-3 lingurițe/zi

Apilarnilul crud are proprietatea de a se sedimenta, trebuie amestecat înainte de fiecare administrare.

Se recomandă o cură de 2 - 3 luni, după care se face o pauză. Se ține în gură, sub limbă cât mai mult timp, apoi se înghite.
Pentru persoanele care suferă de diferite afecţiuni, doza poate să difere de la caz la caz şi se stabileşte de către o persoană avizată (medic specialist, apiterapeut).

Contraindicaţii la apilarnil

Este contraindicat copiilor sub un an, și în cazurile de intoleranță la apilarnil, care pot apărea foarte rar. Se recomandă consumul cu prudență la persoanele alergice la diferite produse apicole şi femeilor însărcinate.

 

Sortiment terminat


Părerile voastre

Dascalu Emanoil
16.02.2020
Foarte documentat
Se descrie clar și foarte documentat
Sebastian
11.06.2022
Foarte bun
Multumesc pt descriere detaliata si pt produs. Corpul meu imi cere zilnic. Imi place gustul si energia care o simt. Ma simt excellent cu el.
Am incercat inainte laptisor de matca dar mi s-a parut dur intens, acid, si nu imi vine sa iau. (pt corpul meu si energia mea) insa apilarnil e invers imi cere corpul si ma simt excelent.
Răzvan
18.06.2022
Recomand, dar nu insist
Am trecut prin covid, mai bine zis covidul m-a cam ciuruit.
După ce m-am vindecat de covid, au rămas stările cunoscute de epuizare, somnolență, dureri de oase, articulații etc.
Am inceput sa consum și încă iau dimineața pe stomacul gol amestec de apilarnil cu miere, în prima varianta de 25%, cam o lingură bună. Uneori, în timpul zilei, mai iau și caateo lingură de amestec mai diluat, dar care conține și propolis și polen.
Ca rezultat ...... pot spune doar că iubesc albinele și le sunt recunoscător că există.
Iar cine are ochi, să vadă, de aceea nu insist.
Sănătate tuturor!
AURA
28.04.2023
FOARTE BUN ȘI PT ADULȚI ȘI PT COPII
Bine descris* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor