1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Lăptisor de matcă
 6. »
 7. Lăptişor de matcă autohton
Lăptişor de matcă autohton
 • Lăptişor de matcă autohton
 • Lăptişor de matcă autohton
 • Lăptişor de matcă autohton
 • Lăptişor de matcă autohton
 • Lăptişor de matcă autohton

Lăptişor de matcă autohton

Lăptişor de matcă de la apicultor, pur, pentru scopuri apiterapeutice, dintr-o zonă submontană de lângă Tușnad, din stupi întreținuți pe  principii ecologice.


Despre lăptişorul de matcă

Deși se utilizează de sute de ani pentru tratarea şi prevenirea mai multor afecţiuni, lăptişorul de matcă rămâne o curiozitate a naturii. Nici chiar astăzi, cu toate că ştiinţa pare mai evoluată ca niciodată, nu se cunosc toate ingredientele care intră în compoziţia sa.

Nu găsim o altă substanță similară mai eficientă ca lăptişorul de matcă care să acționeze asupra longevității, creșterii, reproducerii, mai eficient, de-a dreptul unic, ca aceasta. 
Are o compoziţie complexă şi unică în acelaşi timp. Se ştie că lăptişorul este hrana exclusivă a mătcii – regina stupului. Şi nu întâmplător aceasta este vietatea din stup care trăieşte cel mai mult (4 – 5 ani faţă de aproximativ 2 - 5 luni la albinele lucrătoare).

Compoziţia lăptişorului de matcă românesc

Lăptişorul de matcă din stupina proprie este un super aliment, bogat în nutrienţi:

 • Proteine (12%)
 • Glucide (11%)
 • Lipide (5%)
 • O cantitate impresionantă de vitamine, dintre care B5 în concentraţie cea mai mare faţă de orice alt produs natural, B1, B2, B3, B6, B8, B12, PP
 • Oligoelemente: potasiu fosfor, fier, siliciu, calciu, magneziu
 • Acizi graşi esenţiali (5%)
 • Carbohidraţi (14%)
 • Acetilcolină – un element care nu se găseşte în niciun alt produs natural şi care este un compus esenţial în buna funcţionare a sănătăţii mintale

Beneficiile lăptişorului de matcă autohton

Iată câteva dintre proprietăţile nemaipomenite ale lăptişorului de matcă:

1. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Un studiu apărut în 2001 în publicaţia International Immunopharmacology, arată că lăptişorul de matcă stimulează şi întăreşte sistemul imunitar, crescând si rezistenţa la infecţiile respiratorii. De asemenea, are proprietăţi anti-alergice, fiind de mare ajutor persoanelor care au probleme cu diverse alergii.

2. Prelungeşte durata de viaţă

Un studiu efectuat pe şoareci în Japonia a arătat că administrarea lăptişorului de matcă creşte cu aproximativ 25% durata de viaţă la subiecţii trataţi cu acest supliment. Acest efect a fost asociat cu efectul antioxidant al produsului.

3. Previne bolile neurodegenerative (ex. Alzheimer)

Întrucât țesutul cerebral conține o mulțime de acizi grași nesaturați care sunt deosebit de vulnerabili la atacurile radicalilor liberi, substanțele antioxidante găsite în lăptișorul de matcă pot juca un rol important în prevenirea și vindecarea bolilor neurodegenerative (de ex. Alzheimer).

4. Diminuează simptomele menopauzei

Cercetările arată că administrarea lăptișorului de matcă poate ajuta la reducerea simptomelor menopauzei şi la îmbunătăţirea stării de sănătate la femeile aflate la menopauză.

5. Îmbunătăţeşte nivelul colagenului la nivelul pielii

Un studiu efectuat în Korea indică faptul că lăptișorul de matcă poate proteja împotriva îmbătrânirii pielii prin creșterea producției de colagen. Lucrul acesta s-a observat la femeile care au luat un supliment nutritiv care conţinea 1% lăptişor de matcă.

6. Remediu împotriva colesterolului

Lăptişorul de matcă reglează tensiunea arterială şi scade colesterolul la persoanele care au această problemă. Studiile au arătat că administrarea a 30 – 150 mg lăptişor de matcă timp de 5 săptămâni scade colesterolul cu 10 - 20%.

7. Remediu împotriva infertilităţii

S-au constatat efecte benefice pentru femeile care doreau să rămână însărcinate ajutându-le, de asemenea, să păstreze sarcina.

Şi în cazul infertilităţii masculine studiile arată că lăptişorul de matcă are efect benefic asupra nivelului de hormoni masculini şi a menţinerii nivelurilor normale ale parametrilor privind numărul, viabilitatea, maturitatea şi mobilitatea spermatozoizilor.

8. Reduce depresia post-partum

Femeile care au început să consume lăptişor de matcă după ce au născut au raportat ca efect benefic major îmbunătăţirea stării psihice, reducerea stresului şi a anxietăţii resimţite după naştere. De asemenea, au constatat o creştere a vitalităţii şi energiei după administrarea suplimentului.

9. Normalizare nivel glicemic

Lăptișorul de matcă nefalsificat, pe termen lung, scade nivelul lipoproteinelor din sânge și, implicit, ajută la scăderea nivelului glicemiei.

10. Acţionează ca un stimulent intelectual

Datorită conţinutului ridicat de vitamine, minerale şi oligoelemente, lăptişorul de matcă creşte randamentul intelectual şi îmbunătăţeşte puterea de concentrare şi memorare. Dacă eşti student sau dacă ai o perioadă aglomerată din punct de vedere intelectual, poţi lua în calcul o cură cu lăptişor de matcă.

Lista beneficiilor este mult mai lungă, se mai recomandă în anemie, afecţiuni hepatice, anorexie, distrofii, întărește capilarele sanguine - inima, probleme de nutriţie și metabolism, stimulent imunitar, tonic, tulburări de circulaţie, tulburări endocrine.

Administrarea profilactică a lăptişorului de matcă

Adulți: 1 – 2 g, administrate dimineaţa, cu 30 de minute înainte de masă
Copii: 0.2 – 0.4 g, administrate dimineaţa, cu 30 de minute înainte de masă

Se ține în gură, sub limbă cât mai mult timp, apoi se înghite. Se păstrează in frigider.

Pentru rezultate vizibile, se recomandă o cură de 6-8 săptămâni cu pauză de 2-3 săptămâni și se poate relua.
Lângă produs găsești o linguriță pentru dozare, cantitatea de 1 gram este atunci când cupa linguriței este rasă.

Contraindicaţii la lăptişorul de matcă

Nu se recomandă persoanelor care suferă de boala Addison. Se recomandă consumul cu precauţie în cazul persoanelor care suferă de astm, persoanelor alergice la diferite produse apicole şi femeilor însărcinate, copiilor sub 1 an.

 

Mai pe larg despre lăptişorul de matcă am scris pe blog:

Orice lăptișor de matcă are efect curativ?

Lăptişorul de matcă - Ingredientul cu proprietăţi infinite

Produsele stupului contra coronavirus

Cum să ferești copilul tău de bolile infecțioase?

Cum să devii rezistent la agenții patogeni

 

 

189,00 lei
Selectați gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

Anisoara, Iasi,

"Am primit pachetul cu bunatati de la dvs. pentru care va multumesc foarte mult. A ajuns in conditii f bune, cu sticla de gheata f putin dezghetata. Am gustat din fiecare produs, sunt f bune, se vede ca este altceva fata de ce gasim noi pe piata.
De asemenea, va multumesc si pentru informatiile pe care ni le trimiteti"


Ioana, Alba

"Excelente toate produsele dvs. Eu am luat si fagure si laptisor de matca. Toate sunt minunate si de calitate. Ambalare si prezentare la superlativ. Sa va dea Dumnezeu sanatate!"


Dan, Ilfov

"Foarte bune produsele de la mierea de mană, laptișorul de matcă, capaceala cu miere, mierea de iulie, si nu in ultimul rând păstura românească. toate sunt extraordinare. Vă mulțumesc și pentru grija cum a-ți ambalat totul. Multă sănătate."


Maria, Sibiu

"Vă mulțumesc pentru comanda, sunt foarte mulțumită, fagurele și lăptișorul de matcă au ajuns cu bine și mierea de mana excepțional gust nu am mai gustat așa bunătăți. Cu drag de la Sibiu."


Iuliana, Bacau

"Calitatea produselor este dublată de calitatea umană a Maestrului Mierar. Recunoștință!"
 Părerile voastre

Ovidiu
29.03.2024
Excelență!
Profesionalism, produse originare, calitate superioară! Gânduri bune!
Mihai Veronica
03.01.2024
Cel mai bun
Bună dimineața. Cel mai bun lăptișor de matca pe care l-am achiziționat pana acum!
Carmen
23.11.2023
Clienta fidelă
De 2 ani sunt clienta fidelă. Am cumpărat miere, faguri, capaceala și lăptișor de matca. Se vede diferența fata de orice alt produs pe care l-am cumpărat înainte.
Produsele sunt ffff bune, mierea curata, trece orice test iar livrarea promptă. Mulțumesc!
Catana Monica
16.02.2022
Miracol al naturii - laptisorul
Dupa 1 luna de laptisor de matca am rezolvat o problema endocrina care persista de mai mult de 6 luni. Un produs complet, minunat! Voi repeta tratamentul. Multumesc, Szabi!
Aneta Maftei
22.01.2021
Laptisorul de matcă
Am primit comanda si sincer nu mi-a venit sa cred ca mai sunt persoane atat de atente cu clienții lor. Despre produs , o minune ! Doar dupa 3 zile de consum, am inceput sa ma simt mai bine. Va multumesc si ma rog pentru sănătatea dv. Deși, consum produse apicole de 20 de ani, din diverse surse, cred ca de acum, nu voi mai lua din altă parte!
Coman Ramona
21.06.2020
Un lăptișor de matcă excelent!
Am avut ocazia să încerc mai multe produse de pe piață, însă nu am întâlnit nici un produs cu o calitate superioară cum este lăptișorul de matcă pe care dumneavoastră îl colectați. Este extraordinar!* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor