1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Păstură naturală
 6. »
 7. Păstură în fagure
Păstură în fagure
 • Păstură în fagure
 • Păstură în fagure
 • Păstură în fagure
 • Păstură în fagure

Păstură în fagure

Păstura adevărată în fagure, de la apicultor, pentru scopuri apiterapeutice, dintr-o zonă submontană de lângă Tușnad, din stupi întreținuți pe  principii ecologice.


Despre păstura adevărată

Păstura nu este altceva decât polenul transformat biochimic, în mod natural în stup. Procesul durează aproximativ 2 luni și rezultatele sunt dezvoltarea de microorganisme, cum sunt de exemplu lactobacilii, fermentări, crește concentrația vitaminei B, vitmina K, se produce acid lactic, mai multe granule de polen cu exina lizată, o mai bună absorbție fata de polen.

Cunoscută şi sub denumirea de „pâinea albinelor”, păstura naturală este singura sursă de proteine a coloniei în perioadele fără surse de polen, fiind astfel un produs extrem de valoros pentru stup.

Beneficiile păsturii naturale

În principiu se poate utiliza în toate afecţiunile în care se administrează polenul, dar efectele se vor vedea mai repede, valoarea terapeutică a păsturii find de trei ori mai pronunțată, față de cea a polenului. De asemenea, reţineţi că păstura de calitate se poate utiliza și în cazurile unde polenul creează neplăceri abdominale, dar doar dacă a fermentat suficient.

Păstura este recunoscută în special pentru proprietăţile sale extraordinare de regenerare a ficatului, fiind utilizată cu succes în afecţiuni hepatice, în detoxifierea organismului, în suferințele tubului digestiv.

De asemenea, păstura este utilizată eficient în:

 • Afecţiuni ale colonului
 • Reumatism
 • Osteoporoză
 • Afecţiuni ale prostatei
 • Avitaminoze
 • Afectiuni cardiovasculare şi circulatorii
 • Combaterea stresului
 • Întărirea imunităţii

Pastura se recomandă persoanelor care urmează o dietă de slăbit, care sunt în convalescenţă, dar şi pentru o mai bună activitate cerebrală.

Compoziţia păsturii de albine

Păstura are o valoare nutritivă mare, fiind foarte bogată în vitamine (conţine vitaminele: A, B, C, E şi K), minerale (calciu, fier, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, potasiu), enzime şi acid lactic. Datorită conţinutului său valoros, este recomandată copiilor care au probleme de alimentaţie, furnizând substanţele nutritive esenţiale de care micuţii au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Doza profilactică a păsturii

Adulţi: în scop profilactic, se recomandă o lingură pe zi(15gr), administrată dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
Copii: o linguriţă pe zi administrată dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

În cazul diferitelor afecţiuni, se administrează în dozele recomandate de medicul specialist, apiterapeut.

Contraindicații la păstura de albine

Nu se recomandă persoanelor cu diabet şi celor cu afecţiuni digestive grave. Pentru persoanele cu alergie la polen, se recomandă creşterea dozei administrate în mod treptat.

 

71,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

Simona, Constanța

" Inițial am făcut comandă că imi place locul din care sunteți. Foarte bune produsele si pastura in fagure, minunată. Mă temeam că n-am să pot mânca pastura solidă daca e uscată dar e foarte bună moale și un pic acrisoară. Mierea e deosebită. Să mă treceți client fidel. "


Mariana, București

" Obișnuiam să cumpăr produse apicole, numai din piață, dar de fiecare dată aveam impresia că îmi scapă ceva, anume autenticitatea produsului în sine.

Bobițele de păstura erau uscate, iar straturile nu se observă (am aflat târziu că este un detaliu important), unele dintre ele au o singură culoare, iar gustul.. nu prea e.
Atunci am decis să îmi extind căutările, în special pentru cei mici, amândoi fiind alăptați.

Apoi am încercat păstură de la dvs. Delicioasă! Doar că a fost ca un șoc pentru mine, pe lângă gust, era și foarte moale. Mă așteptam să ronțăi, așa cum eram obișnuită cu cea din piață. Ce anume îi fac păsturii de o întăresc așa? "


Ileana, Bucuresti

"Inca o data multumiri si felicitari pentru felul cum  va faceti meseria si cum puteti sa redati increderea in produsele naturale autohtone! "


Monica, Bucuresti

" Produse impecabil ambalate, de calitate deosebita, livrare rapida. Cumpar regulat pastura, miere, polen, tinctura de propolis. "

 Părerile voastre

Virginia B.
01.03.2024
Foarte mulțumită
Pastura, mierea de mana, capaceala, propolisul ceea ce am comandat și folosit toate la superlativ, se simte gustul autentic a ceea ce vrea sa fie produse apicole de calitate.
Mulțumesc pe aceasta cale domnului Szaby - Maestrul Mierar și pentru a ma bucura de beneficiile oferite de aceste minunate produse voi continua sa le consum cu încredere!
Aura
19.09.2022
Pastura foarte buna
Am ales dintre produse , pastura pentru toate indicatiile din prospect , incercand sa evit orice este dulce cum e mierea . In cancer nu se recomanda glucidele . Ca sa folosesc totusi un produs apicol in care cred atat de mult , am ales pastura acrisoara plina de enzine si care protejeaza ficatul cand iei medicamenteatat de agresive .
Multumesc* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor