1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Păstură naturală
 6. »
 7. Păstură românească 100gr
Păstură românească 100gr
 • Păstură românească 100gr
 • Păstură românească 100gr
 • Păstură românească 100gr

Păstură românească 100gr

Păstura adevărată, de la apicultor, pentru scopuri apiterapeutice, dintr-o zonă submontană de lângă Tușnad, din stupi întreținuți pe principii ecologice.


Despre păstura adevărată

Păstura nu este altceva decât polenul transformat biochimic, în mod natural în stup. Procesul durează aproximativ 2 luni, și rezultatele sunt dezvoltarea de microorganisme, cum sunt de exemplu lactobacilii, fermentări, crește concentrația vitaminei B, vitmina K, se produce acid lactic, mai multe granule de polen cu exina lizată, o mai bună absorbție.

Cunoscută şi sub denumirea de „pâinea albinelor”, păstura naturala este singura sursă de proteine a coloniei în perioadele fără surse de polen, fiind astfel un produs extrem de valoros pentru stup.

Beneficiile păsturii naturale

În principiu se poate utiliza în toate afecţiunile în care se administrează polenul, dar efectele se vor vedea mai repede, valoarea terapeutică a pasturii find de trei ori mai pronunțată, față de cea a polenului. De asemenea, reţineţi că păstura de calitate se poate utiliza și în cazurile unde polenul creează neplăceri abdominale, dar doar dacă a fermentat suficient.

Păstura este recunoscută în special pentru proprietăţile sale extraordinare de regenerare a ficatului, fiind utilizată cu succes în afecţiuni hepatice, in detoxifierea organismului, în suferințele tubului digestiv.

De asemenea, păstura este utilizată eficient în:

 • Afecţiuni ale colonului
 • Reumatism
 • Osteoporoză
 • Afecţiuni ale prostatei
 • Avitaminoze
 • Afectiuni cardiovasculare şi circulatorii
 • Combaterea stresului
 • Întărirea imunităţii

Pastura se recomandă persoanelor care urmează o dietă de slăbit, care sunt în convalescenţă, dar şi pentru o mai bună activitate cerebrală.

Compoziţia păsturii de albine

Păstura are o valoare nutritivă mare, fiind foarte bogată în vitamine (conţine vitaminele: A, B, C, E şi K), minerale (calciu, fier, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, potasiu), enzime şi acid lactic. Datorită conţinutului său valoros, este recomandată copiilor care au probleme de alimentaţie, furnizând substanţele nutritive esenţiale de care micuţii au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Doza profilactică a păsturii

Adulţi: în scop profilactic, se recomandă o lingură pe zi(15gr), administrată dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
Copii: o linguriţă pe zi administrată dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

În cazul diferitelor afecţiuni, se administrează în dozele recomandate de medicul specialist, apiterapeut.

Contraindicații la păstura de albine

Nu se recomandă persoanelor cu diabet şi celor cu afecţiuni digestive grave. Pentru persoanele cu alergie la polen, se recomandă creşterea dozei administrate în mod treptat.

 

62,00 lei
Selectați gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

Mariana, București

" Obișnuiam să cumpăr produse apicole, numai din piață, dar de fiecare dată aveam impresia că îmi scapă ceva, anume autenticitatea produsului în sine.

Bobițele de păstura erau uscate, iar straturile nu se observă (am aflat târziu că este un detaliu important), unele dintre ele au o singură culoare, iar gustul.. nu prea e.
Atunci am decis să îmi extind căutările, în special pentru cei mici, amândoi fiind alăptați.

Apoi am încercat păstură de la dvs. Delicioasă! Doar că a fost ca un șoc pentru mine, pe lângă gust, era și foarte moale. Mă așteptam să ronțăi, așa cum eram obișnuită cu cea din piață. Ce anume îi fac păsturii de o întăresc așa? "


Simona, Constanța

" Inițial am făcut comandă că imi place locul din care sunteți. Foarte bune produsele si pastura in fagure, minunată. Mă temeam că n-am să pot mânca pastura solidă daca e uscată dar e foarte bună moale și un pic acrisoară. Mierea e deosebită. Să mă treceți client fidel. "


Carmen, Slatina

"Mierea si pastura sunt de calitate exceptionala"Părerile voastre

Ecaterina, Constanța
09.11.2020
Aromă și consistență
Am luat păstura de a lungul anilor de la diferite firme cunoscute, păstura de la firma dvs pe o scară de la 1 la 10 e la 8 puncte distanță. Are aromă, are consistență potrivită, simti că mănânci ceva viu și valoros. Cealaltă păstură o luam ca pe un medicament, cura anuală de 2 luni devenise un supliciu. Achizitionarea de la Apithera m-a lamurit că aceasta se datora calității produsului existent pe piață (care ce i drept are un preț neschimbat de ani de zile.) Maestru Mierar vinde medicamente, nu produse pentru care ii mulțumim și dumnealui, echipei sale albinelor !!!
Roxana Elena Prisecaru
27.11.2023
Păstură
Recomand păstura este foarte sănătoasă eu am consumat pentru creșterea imunității.Recomand tuturor.* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor