1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Păstură naturală
 6. »
 7. Păstură românească 300 gr
Păstură românească 300 gr
 • Păstură românească 300 gr
 • Păstură românească 300 gr
 • Păstură românească 300 gr
 • Păstură românească 300 gr

Păstură românească 300 gr

Păstură adevarată, de la apicultor, pentru scopuri apiterapeutice, dintr-o zonă submontană de lângă Tușnad, din stupi întreținuți pe  principii ecologice. Greutate 300gr.


Despre păstura adevărată

Păstura nu este altceva decât polenul transformat biochimic, în mod natural în stup. Procesul durează aproximativ 2 luni și rezultatele sunt dezvoltarea de microorganisme, cum sunt de exemplu lactobacilii, fermentări, crește concentrația vitaminei B, vitmina K, se produce acid lactic, mai multe granule de polen cu exina lizată, o mai bună absorbție.

Cunoscută şi sub denumirea de „pâinea albinelor”, păstura naturală este singura sursă de proteine a coloniei în perioadele fără surse de polen, fiind astfel un produs extrem de valoros pentru stup.

Beneficiile păsturii naturale

În principiu, se poate utiliza în toate afecţiunile în care se administrează polenul, dar efectele se vor vedea mai repede, valoarea terapeutică a păsturii find de trei ori mai pronunțată, față de cea a polenului. De asemenea, reţineţi că păstura de calitate se poate utiliza și în cazurile unde polenul creează neplăceri abdominale, dar doar dacă a fermentat suficient.

Păstura este recunoscută în special pentru proprietăţile sale extraordinare de regenerare a ficatului, fiind utilizată cu succes în afecţiuni hepatice, în detoxifierea organismului, în suferințele tubului digestiv.

De asemenea, păstura este utilizată eficient în:

 • Afecţiuni ale colonului
 • Reumatism
 • Osteoporoză
 • Afecţiuni ale prostatei
 • Avitaminoze
 • Afectiuni cardiovasculare şi circulatorii
 • Combaterea stresului
 • Întărirea imunităţii

Pastura se recomandă persoanelor care urmează o dietă de slăbit, care sunt în convalescenţă, dar şi pentru o mai bună activitate cerebrală.

Compoziţia păsturii de albine

Păstura are o valoare nutritivă mare, fiind foarte bogată în vitamine (conţine vitaminele: A, B, C, E şi K), minerale (calciu, fier, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, potasiu), enzime şi acid lactic. Datorită conţinutului său valoros, este recomandată copiilor care au probleme de alimentaţie, furnizând substanţele nutritive esenţiale de care micuţii au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Doza profilactică a păsturii

Adulţi: în scop profilactic, se recomandă o lingură pe zi(15gr), administrată dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
Copii: o linguriţă pe zi administrată dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

În cazul diferitelor afecţiuni, se administrează în dozele recomandate de medicul specialist, apiterapeut.

Contraindicații la păstura de albine

Nu se recomandă persoanelor cu diabet şi celor cu afecţiuni digestive grave. Pentru persoanele cu alergie la polen, se recomandă creşterea dozei administrate în mod treptat.

 

169,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

 

Gabriela Jolie

" ieri am primit coletul de la dumneavoastră sunt frf încântată, pastura e intr-adevar excepțională, moale si ...Nu am cuvinte...e diferită de tot ce am consumat pînă acum.

Multumesc frumos "


Mariana, București

" Obișnuiam să cumpăr produse apicole, numai din piață, dar de fiecare dată aveam impresia că îmi scapă ceva, anume autenticitatea produsului în sine.

Bobițele de păstura erau uscate, iar straturile nu se observă (am aflat târziu că este un detaliu important), unele dintre ele au o singură culoare, iar gustul.. nu prea e.
Atunci am decis să îmi extind căutările, în special pentru cei mici, amândoi fiind alăptați.

Apoi am încercat păstură de la dvs. Delicioasă! Doar că a fost ca un șoc pentru mine, pe lângă gust, era și foarte moale. Mă așteptam să ronțăi, așa cum eram obișnuită cu cea din piață. Ce anume îi fac păsturii de o întăresc așa? "


Carmen, Slatina

"Mierea si pastura sunt de calitate exceptionala"


Felicia, Cluj

"Pastura, moale, umedă, ii simti gustul bun, de " pîinea albinelor" datatoare de sanatate! Felicitari ! Fiti mereu la superlativ, prin calitate, consecventa si promptitudine!"


Tina, Cluj

"Produse de calitate, eu am cumparat miere si pastura si sunt altfel decat ce gasesti in rest. Mierea are o textura deosebita si este foarte aromata. Forma de prezentare si livrarea sunt impecabile iar articolele scrise de dumneavoastra le citesc cu placere. Multumesc!"Părerile voastre

Cazan Daniela
26.01.2024
Cel mai bun polen
Păstură moale, bună, iar de polenul crud ce să mai spun... E moale, fin, ușor dulceag și foarte, dar foarte aromat. Iar aromele sunt diferite în funcție de luna recoltării. Am mai luat polen din plante diferite dar nu am simțit până acum arome atât de diferite. Gata! deja sunt client fidel.
Adrian Surlea
12.01.2024
Recomand firma/produsele
Cea mai buna pastura... Cel mai calitativ propolis... Livrarea in timpul anuntat... Informari clare despre produsele vandute.
Carmen F.
08.01.2024
Deosebita
Pastura moale, calitate deosebita. Ambalaj impecabil! Felicitări, mulțumesc ca existati.
Dona Gabriela
17.09.2023
Totul la superlativ
Am comandat produsele apicole,in special mierea de mana,pentru intreaga familie. Folosesc produsele apicole de mai bine de 7 ani,dar calitate ca la produsele dv nu am regasit nicaieri. Totul este la superlativ,va multumesc!
Loredana
29.11.2022
Impresionant!
Am comandat pastura si apiparnil in miere. Pastura este moale, aromata, dulce acrișoara. O mananc cu placere. Apilarnilul in miere, este atat de aromat, gustos! Este prima data cand consum acest produs. Coletul a ajuns in conditii foarte bune. Gheata era inca prezenta. Nu ai cum sa nu revii. Recomand cu încredere!
Mihaela
11.04.2022
Pastura si miere mana
Si eu am facut doua comenzi si nu ma opresc. Super produsele, numai cuvinte de lauda!* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor