1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Fagure cu miere
 6. »
 7. Fagure cu miere de mai
Fagure cu miere de mai
 • Fagure cu miere de mai
 • Fagure cu miere de mai
 • Fagure cu miere de mai
 • Fagure cu miere de mai
 • Fagure cu miere de mai

Fagure cu miere de mai

Fagure cu miere pură de mai, dintr-o zona protejată Natura 2000, cea mai naturală formă a mierii, pe care omul nu a atins-o.


Despre fagurele cu miere pură

Vei primi o ramă din lemn de brad, cu fagure proaspăt construită din ceară naturală, susținută de o sarmă de inox, și umplută cu miere pură, neatinsă, doar cum s-a făurit în stup.

Mierea păstrată și sigilată în fagure are cea mai ridicată putere terapeutică, iar de aici încolo după fiecare procesare scade calitatea intrinsecă a mierii. Chiar și propolisul depus de albine am lăsat pe rame, le poţi colecta(răzui) și folosi.

Albinele harnice au colectat și au depozitat în fagure această minunată miere în prima parte a anului 2023. Mierea de Mai conţine preponderent 3 tipuri de miere: de păducel, salvie şi cimbrişor.

De retinut: Gramajele afisate sunt aproximative!
 

Fagurele din ceară este un produs natural creat de albine pentru a-şi depozita mierea şi polenul sau pentru a le găzdui larvele. Fagurele cu miere este formată din celule hexagonale alcătuite din ceară naturală care conţin miere crudă neprocesată.

Mierea din fagure diferă net de mierea comercială întrucât nu este pasteurizată sau filtrată în niciun fel, volatilele, aromele sunt mai accentuate. Se poate consuma fagurele în totalitate: mierea are o textură mai densă, iar ceara se poate mesteca sub formă de gumă.

Beneficiile fagurelui cu miere

Mierea în fagure ajută şi în lupta împotriva infecţiilor, în special a celor respiratorii. Are un efect preventiv dar și curativ în problemele aparatului respirator, faringite, amigdalite, sinuzite cât și în afecțiunile aparatului respirator inferior, trahee, bronhii, plămâni.

Studiile arată că mierea în fagure este eficientă în cazul răcelilor repetate la copii. S-a constatat că aceste episoade sunt reduse semnificativ la copiii care consumă miere în fagure în mod frecvent.
O bucaţică de miere în fagure mestecată cu 30 de minute înainte de somn, reduce disconfortul cauzat de răceală şi ajută copilul să doarmă mult mai bine.

Aceste acțiuni le exercită prin proprietățile pe care mierea în fagure întrunește, antibacteriene, antiinfecţioase, antivirale, antibiotice, antitusive, expectorante.

Compoziţia mierii pure în fagure

Întrucât conţine mai multe produse ale stupului (ceară, miere, propolis, chiar şi cantităţi mici de polen) are o compoziţie complexă, sinergică. Mai mult decât atât, pentru că nu este deloc procesată, îşi menţine intacte toate proprietăţile, având efecte mai rapide faţă de mierea obişnuită.

Lipsa procesării ajută la menţinerea intactă a enzimelor precum glucoxidaza – o enzimă care îi dă mierii proprietăţi antibacteriale.

Nivelul antioxidanţilor din mierea din fagure este de aproape 4 ori mai mare decât în mierea obişnuită. Antioxidanţii sunt substanţe benefice pentru sănătate care protejează organismul împotriva a bolilor, a infecţiilor şi ajută la reducerea inflamaţiilor.


Ceea ce trebuie să mai știi este că această miere în fagure, adunată de albinuţe harnice într-o zona protejată Natura 2000 este cu mult mai mult decât un cadou minunat sau un desert special pentru reuniunile de familie.

Albinele sigilează ermetic mierea în faguri, aceasta se numește căpăceală. Iar aceasta nu este altceva decât straturi succesive de ceară și propolis, cu o cantitate mică de venin de albine. 

Beneficiile mierii de Mai

Mierea de albine, în general, şi mierea din plante medicinale de Mai, în special, este un tonic excelent pentru muşchiul inimii, îmbunătăţind circulaţia sanguină şi reducând palpitaţiile.

Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural pe care omenirea îl cunoaşte. Amestecul de zaharuri, enzime, minerale, vitamine, apă biologică şi aminoacizi este unic, trec direct și fără efort în circulația sanguină, oferind un beneficiu direct pentru funcționarea inimii la parametri optimi și a sistemului cardiovascular.


Trebuie amintit conținutul ridicat în potasiu al mierii naturale de mai, care poate ajuta la menţinerea tensiunii arteriale la valori normale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să se includă un minim de potasiu în dieta noastră zilnică pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și atacuri cerebrale.

Mierea din plante medicinale de Mai este obţinută predominant din salvie, păducel şi cimbrişor şi este un tonic nemaipomenit pentru inimă.

Proprietățile plantelor medicinale din care este culeasă mierea pură de Mai

Salvia are acţiune tonică asupra funcţiei cardiace. Conţine tanin, o substanţă cu efect astringent şi antiinflamator. Salvia este bogată în vitamina A, K, fier, calciu şi potasiu, uleiuri volatile, flavonoide şi acizi fenolici care acţionează ca antioxidanţi.
Salvia ajută la normalizarea nivelului colesterolului şi scade riscul apariţiei trombozelor. De asemenea, poate combate anumite tulburǎri neurovegetative, precum palpitaţiile şi atacurile de panicǎ.

Păducelul este foarte cunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite în tratarea bolilor cardiovasculare, păstrând flexibilitatea muschiului inimii şi a pereţilor vaselor sangvine. Efectele sale vasodilatatoare, în special la nivelul vaselor coronariene şi periferice, sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri astfel că, popular, păducelul mai este denumit şi “doctorul inimii”.


Printre afecţiunile cardiace în care se utilizează se numără:

 • hipertensiunea arterială – ajută la nornalizarea acesteia, ca urmare a îmbunătăţirii vascularizării
 • tulburările de ritm cardiac
 • palpitaţiile
 • angina pectorală
 • nevrozele cardiace
 • ateroscleroza coronariană

Cimbrişorul conţine uleiuri volatile, taninuri, substanţe amare şi albumină. Echilibrează tensiunea arterială şi ajută la reactivarea circulaţiei periferice deficitare.
De asemenea, are efect tonic asupra inimii și centrilor nervoși. Se utilizeaza eficient și în tratamentul tusei, bronşitei, răcelilor în general, induce o stare de relaxare, conține principii amare, actionează asupra ficatului și rinichilor, favorizează starea lor de funcționare.

Cum să-l consumi fagurele cu miere de Mai

Îl poți tăia cu ușurință de-a lungul şipcilor respectiv a sârmei din inox și apoi în cubulețe mici. Se mestecă o bucată de fagure de cca. 2 x 2 cm de 2-4 ori pe zi(aproximativ un sfert de oră) pentru a dizolva toate substanțele active. După ce și-a pierdut gustul, poți înghiți(preferabil) sau scuipa ceară rămasă.

 

Mai multe informaţii interesante depre miere găseşti pe blog:
Miere pură vs Zahăr

Poate mierea deveni toxica sau nu?

O Soluție Simplă Să Dormi Bine!
 

Sortiment terminat
Selectați gramaj

Mărturiile voastre

Adina P. Craiova

"Miere cum am mancat in copilarie! Delicioase produse!"
 


Ioana, Alba Iulia

"Excelente toate produsele dvs. Eu am luat si fagure si laptisor de matca si propolis. Toate sunt minunate si de calitate . Ambalare si prezentare la superlativ. Sa va dea Dumnezeu sanatate!"


Alice, Ploiesti

" Am cumparat fagure de miere de la maistrul mierar. In acel moment camera s-a umplut de miros de flori. Produsul in sine, impachetarea fagurelui totul la superlativ. Sa ne traiesti maistre mierar! "
 


Marian, Bucuresti

"Am primit astăzi coletul dvs cu 2 borcane miere de mana și cu 1 fagure cu miere în rama de lemn...felicitări,totul la superlativ...un gust deosebit fata de ce se vinde la piață.

Produsele sunt ambalate impecabil. Felicitări și mult succes mai departe...va recomand cu mare drag."
 


Sabina, Bucuresti

"Trebuie sa reunosc ca am avut emotii in privinta fagurelui dar a fost impachetat profesionist si a ajuns in conditii f bune. Produsele sunt foarte bune, recomand."
 


Lenuta, Galati

"Am primit a doua comanda. Produsele sunt de o calitate si un gust deosebit fața de alte produse de la plafar, etc. Sunt fr multumita. Ador fagurele cu miere. Totul este la superlativ. Multumesc, Maestru Mierar!"Părerile voastre

Maria
02.03.2024
Ca in copilarie
Cand eram copila,tatal meu imi aducea de la cunostinte, bucati de fagure cu miere, care pentru mine era o delicatesa. Am primit pachetul cu fagurele intact, impreuna cu mierea de salcam extrem de gustoasa si aromata,impachetate cu mare grija. Iar gustul si calitatea sunt superioare.Multumesc si felicitari!
B. Marinela
03.01.2024
Felicitări!
Astazi am primit fagurele! A ajuns cu bine la destinație, iar gustul este ,,de vis"! Mulțumesc pentru produsele calitative pe care le furnizați!* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor