1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Sănătate
  6. »
  7. O Soluție Simplă Să Dormi Bine!

Blog

O Soluție Simplă Să Dormi Bine!


Mama mea încă din copilărie consumă miere în mod regulat, aproape în fiecare zi. Are un truc foarte bun pentru somn...


Înainte de culcare consumă miere, după care adoarme în câteva minute și se trezește dimineața după ora 6.

Despre somn mult timp am crezut că este o stare energetică setată la mers în gol, dar, dimpotrivă, este o stare energetică care funcționează la maxim.

În timpul unui antrenament de 1 oră, în cel mai bun caz, poți arde 20 grame de grăsime, în timp ce într-o singură noapte poți arde chiar și 90 de grame de grăsime. Pentru creier, aceasta înseamnă o stare maximă de acțiune și trebuie să știi că combustibilul creierului este aproape exclusiv glicogenul, care se stochează în ficat.

Știam deja că mierea facilitează somnul bun, dar abia recent am cercetat fundamentul științific.

Mierea este un aliment care se absoarbe ușor și rapid, fructoza din ea fiind absorbită în sânge într-un timp scurt și furnizează energie celulelor noastre, iar glucoza este stocată în ficat ca și glicogen. Nu doar creierul utilizează glicogenul, dar și inima, rinichii și globulele roșii pentru procesele de relaxare și regenerare.

Dar, de asemenea, mierea susține relaxarea și prin alte mecanisme. Mierea naturală este o hrană excelentă pentru întregul sistem nervos, furnizând sursa de energie necesară pentru buna funcționare a celulelor nervoase. Magneziul și grupul de vitamina B au un efect calmant și relaxant. Uleiurile volatile și alte substanțe aromatizante din miere ajută, de asemenea, relaxarea și calmarea.
 

Scriu următoarea propoziție cu majuscule, pentru că deși știu că ai auzit-o de o mie de ori, tot nu o iei în serios și este mai important decât crezi:

SOMNUL CALM, RELAXANT ESTE UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE PIETRE DE TEMELIE ALE MENȚINERII SĂNĂTĂȚII, DAR ȘI A VINDECĂRII!
 

Doza de seară a mamei mele este de o lingură de miere, pe care ea o ia în mod regulat și, dacă își aduce aminte, consumă miere și în timpul zilei.
Și de ce vorbesc doar despre ea?
Pentru că eu dorm bine de cănd mă știu, adevărul fiind că consum multe feluri de produse din stup, nu sub forma unui tratament, ci ca și prevenție și nu conform unui jurnal precis, mai degrabă folosesc ceea ce este proaspăt în sezonul dat sau după poftă:-)

Dacă nu dormi bine de un timp mai îndelungat, atunci în primul rând îți recomand mierea. De asemenea, trebuie să știi că lăptișorul de matcă natural are un rol dovedit în reglarea tulburărilor endocrine și a dezechilibrelor hormonale.
Acest lucru este important, deoarece, în esență, somnul este controlat de anumiți hormoni: melatonina, adrenocorticotropina, iar estrogenul și progesteronul de asemenea joacă un rol important.

Trebuie menționat totuși, că somnul liniștit poate fi deranjat și de factori fizici și mentali. De asemenea, este important să cunoaștem și să eliminăm cauzele acestor probleme.

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.