1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Fagure cu miere
 6. »
 7. Fagure cu miere de salcăm
Fagure cu miere de salcăm
 • Fagure cu miere de salcăm
 • Fagure cu miere de salcăm
 • Fagure cu miere de salcăm
 • Fagure cu miere de salcăm
 • Fagure cu miere de salcăm

Fagure cu miere de salcăm

Fagure cu miere pură de salcăm, cea mai naturală formă a mierii, pe care omul nu a atins-o.


Fagurii cu miere de salcam nu au fost suficient de bine capaciti anul acesta, motiv pentru care nu te pot ajuta cu acest minunat dar al stupului.
Iti multumesc pentru intelegere. Szabi, Maestrul Mierar.

Despre fagurele cu miere pură de salcâm

Vei primi o ramă nouă din lemn de brad, cu fagure proaspăt construită din ceară naturală, susținută de o sarmă de inox, și umplută cu miere pură de salcăm, neatinsă, doar cum s-a făurit în stup. Chiar și propolisul depus de albine am lăsat pe rame, le poţi colecta(răzui) și folosi.

Mierea păstrată și sigilată în fagure are cea mai ridicată putere terapeutică, iar de aici încolo după fiecare procesare scade calitatea intrinsecă a mierii.

 

Fagurele din ceară este un produs natural creat de albine pentru a-şi depozita mierea şi polenul sau pentru a le găzdui larvele. Fagurele cu miere este formată din celule hexagonale alcătuite din ceară naturală care conţin miere crudă neprocesată.

Mierea din fagure diferă net de mierea comercială întrucct nu este pasteurizată sau filtrată în niciun fel, volatilele, aromele sunt mai accentuate. Se poate consuma fagurele în totalitate: mierea are o textură mai densă, iar ceara se poate mesteca sub formă de gumă.


Compoziţia mierii pure în fagure

Întrucât conţine mai multe produse ale stupului (ceară, miere, propolis, chiar şi cantităţi mici de polen şi venin de albine) are o compoziţie complexă, sinergică. Mai mult decât atât, pentru că nu este deloc procesată, îşi menţine intacte toate proprietăţile, având efecte mai rapide faţă de mierea obişnuită.

Lipsa procesării ajută la menţinerea intactă a enzimelor precum glucoxidaza – o enzimă care îi dă mierii proprietăţi antibacteriale.

Nivelul antioxidanţilor din mierea din fagure este de aproape 4 ori mai mare decât în mierea obişnuită. Antioxidanţii sunt substanţe benefice pentru sănătate care protejează organismul împotriva a bolilor, a infecţiilor şi ajută la reducerea inflamaţiilor.


Ceea ce trebuie să mai știi este că această miere în fagure este cu mult mai mult decât un cadou minunat sau un desert special pentru reuniunile de familie.

Albinele sigilează ermetic mierea în faguri, aceasta se numește căpăceală. Iar aceasta nu este altceva decât straturi succesive de ceară și propolis, cu o cantitate mică de venin de albine. Datorită efectului sinergic al acestor ingrediente valoroase, fagurele cu miere are efecte benefice asupra următoarelor afecțiuni:


Beneficiile fagurelui cu miere de salcăm

Remediu împotriva infecţiilor

Mierea în fagure ajută în lupta împotriva infecţiilor, în special a celor respiratorii. Are un efect preventiv dar și curativ în problemele aparatului respirator, faringite, amigdalite, sinuzite cât și în afecțiunile aparatului respirator inferior, trahee, bronhii, plămâni.

Aceste acțiuni le exercită prin proprietățile pe care mierea în fagure întrunește, antibacteriene, antiinfecţioase, antivirale, antibiotice, antitusive, expectorante.

Protejează sănătatea inimii

Acizii graşi din mierea în fagure, dar şi ceilalţi compuşi din aceasta ajută la reducerea colesterolului “rău” din sânge – cunoscut ca factor major de risc pentru inimă.
De asemenea, ajută la reducerea nivelului trigliceridelor, la dilatarea vaselor de sânge îmbunătăţind circulaţia sanguină şi reducând astfel riscul formării cheagurilor de sânge.

Reduce episoadele de răceală la copii

Studiile arată că mierea în fagure este eficientă în cazul răcelilor repetate la copii. S-a constatat că aceste episoade sunt reduse semnificativ la copiii care consumă miere în fagure în mod frecvent. O bucaţică de miere în fagure mestecată cu 30 de minute înainte de somn, reduce disconfortul cauzat de răceală şi ajută copilul să doarmă mult mai bine.

Îmbunătăţeşte funcţiile ficatului

Fagurele cu miere sprijină menţinerea şi restabilirea sănătăţii ficatului. Reducerea disconfortul abdominal, senzaţiile de greaţă şi balonarea specifice problemelor ficatului.

Adjuvant în problemele de stomac

Mierea de salcăm în fagure este un remediu naturist în gastrite şi ulcer, diminuând arsurile stomacale şi reducând aciditatea gastrică.

Înbunătăţeşte sistemul imunitar şi tonifiază organismul

Mierea în fagure are în compoziție vitaminele din gama B, C și, E, o varietate mare de macroelemente și oligoelemente, compuşi monofenolici, flavonoizi şi polifenoli. Toate aceste substanţe ajută la creşterea imunitaţii organismului, protejându-l astfel de diverse boli.

Mierea pură în fagure oferă energie corpului, redând starea de vitalitate şi reducând oboseala cronică pe care mulţi dintre noi o resimt zilnic.

Fagurele cu miere de salcăm util şi în igiena bucală

Mierea în fagure ajută la curăţarea cavităţii bucale, fiind eficientă impotriva unor afecţiuni gingivale precum paradontoza. Persoanelor cu sensibilităţi la nivelul cavităţii bucale, dar si a celor care vor să îşi cureţe dantura, li se recomandă să mestece câteva alveole din fagurele cu miere după fiecare masă.

De asemenea, contribuie la protejarea organismului împotriva infecţiilor cu paraziţi intestinali precum Giardia lamblia.


Cum să-l consumi fagurele cu miere de salcăm

Îl poți tăia cu ușurință de-a lungul şipcilor respectiv a sârmei din inox și apoi în cubulețe mici. Se mestecă o bucată de fagure de cca. 2 x 2 cm de 2-4 ori pe zi(aproximativ un sfert de oră) pentru a dizolva toate substanțele active. După ce și-a pierdut gustul, poți înghiți(preferabil) sau scuipa ceară rămasă.

Sortiment terminat


Părerile voastre

Lena
08.01.2020
Foarte buna
Consum de anul trecut " capaceala" dar nu aveam date despre beneficiile ei. Multumiri!
Corina Chintoan
16.02.2020
Minunata
Imi doresc sa nu mai raman never ever FARA Fagure din ambele feluri - cel de iulie (imuno) si cel cu Miere de Salcam !

Sunt de acord cu Lena - informatiile prezentate de Mesterul "nostru" Mierar sunt extraordinare ! Eu pledez pentru a ne nutri CONSTENTI, pe cat se poate !

Iar prezentarea tuturor felurilor de Produse ale Stupului - bunul gust al etichetelor si grija Mesterului Mierar ca Polenul Crud sa vina impachetat in staniol auriu cu gheata - asta cred ca spune TOTUL despre OMUL care a creat APITHERA !

Sanatate si Abundenta inmiit de la Creatorul a Toate, Mestere Mierar !
Marius Aciu
27.02.2020
Produse excelente de calitate!!!
Apreciez calitatea si pretul corect al produselor. In tinerete am lucrat in cadrul armatei si am avut 2 colegi apicultori pe care deseori ii ajutam la rame sau la incarcat,descarcat stupii cind mergeu la pastorale. In concluzie stiu ce munca si daruire este ptr un apicultor in a obtine produse curate si de calitate. Multumesc Szabi pentru produse,succes in afaceri si cu siguranta voi mai comanda produsele din stupina Apithera!!!* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor