1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Căpăceală cu miere
 6. »
 7. Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr
Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr
 • Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr
 • Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr
 • Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr
 • Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr
 • Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr

Căpăceală cu miere de salcâm 800 gr

Căpăceala reprezintă capacul fagurelui care este formată din ceară de albine, iar sub acest căpăcel se află cea mai valoroasă miere teraputică, enzime, propolis, antibiotice naturale, micro si macro elemente.Despre căpăceala în miere de salcâm

Acest remediu este produs de albine în interiorul stupului, eternul favorit al copiilor, cu o aromă desăvârșită, care cuprinde toate beneficiile compușilor săi:
miere, ceară, propolis, enzime, antibiotice naturale.

Îl putem denumi chiar un dulce sănătos, și nu numai al copiilor, dar și al adulților.

 

Căpăceala reprezintă capacul fagurelui care este format din ceară de albine, iar sub acest căpăcel se află cea mai valoroasă miere terapeutică, enzime, antioxidanți, antibiotice naturale.
Căpăceala în miere este un produs absolut natural, ale cărui proprietăți se păstrează integral, întrucât mierea de sub căpăceală nu este pasteurizată sau filtrată în niciun fel.

Căpăceala este construită din straturi succesive de ceară și propolis. Acest “capac” de ceară este folosit de albine pentru a sigila ermetic celulele hexagonale pline cu miere, iar propolisul este adăugat ca un agent antimicrobian, antifungic.

 

Beneficiile căpăcelii în miere

Se recomandă folosirea căpăcelii în următoarele afecțiuni:

Conținutul de polifenolii, de antibiotice naturale, prin acțiuni dezinfectante și bactericide își dovedește utilitatea în afecțiunile respiratorii precum laringite, faringite, sinuzite, amigdalită, tuse convulsivă.

Printr-o complexitate de principii benefice, căpăceala este utilă și în cazuri când anumite probleme respiratorii persistă timp îndelungat în organismul nostru.

De asemenea, s-a constatat reducerea episoadelor de răceală și gripă în cazul persoanelor care au consumat miere în căpăceală în perioadele cu aceste afecțiuni.


Previne și ajută în bolile parazitare întâlnite în special la copii.

Este un adjuvant în gastrite şi ulcer, întrucât ceara din  căpăceală acționează ca un “pansament gastric”, reducând semnificativ durerile de stomac, diminuând arsurile stomacale şi aciditatea gastrică.

Contribuie la menținerea sănătății cavității bucale, utilă în parodontoză, gingivite, stomatite

Stimulează activitatea sistemului imunitar, este antialergen și, datorită conținutului bogat de antioxidanți si miere, este un puternic energizant natural, îmbunătățind tonusul, starea generală a organismului.

 

Compoziția căpăcelii de albine

Căpăceala în miere este un produs complex care păstrează proprietățile curative ale tuturor compușilor care intră în alcătuirea sa. Conţine cantităţi mari de antioxidanţi(polifenoli), enzime, alte principii active, dar şi alţi nutrienţi precum: carbohidraţi, vitamine şi minerale.

Lipsa procesării ajută la menţinerea intactă a enzimelor precum glucoxidaza – o enzimă care îi dă mierii proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene.
Este binecunoscut faptul că enzimele sunt distruse prin procesul de pasteurizare, prin tratamente termice.

Antioxidanții sunt elemente foarte importante, protejează organismul împotriva radicalilor liberi, au un rol util în reducerea inflamațiilor, infecțiilor; în general îi putem considera protectori al organismului contra diverselor patologii.

 

Proveniența căpăcelii în miere de salcâm

După colectarea nectarului de pe flori, albinele transportă acest lichid în stup și încep procesul transformării lui în miere, prin reducerea umidității, prin adăugarea de enzime.
Când mierea este tocmai bună pentru a fi stocată pe termen lung, o depozitează în “cămară”.

Mai bine zis, celulele hexagonale sunt umplute cu miere și etanșate cu un căpăcel din ceară. Iar ca stuparul să poată să-și extragă mierea, trebuie să îndepărteze această căpăceală cu o furculiță sau un cuțit special de descăpăcit.

Deci căpăcela este capacul fagurilor, îndepărtat de stupar chiar înaintea extracției mierii.

 

Culoarea descăpăcelii diferă, de la galben deschis până la maro închis. Sunt mai multe motive, un astfel de colorant este polenul și, în funcție de felul polenului colectat de albine în perioada sigilarii celulelor, aceasta schimbă culoarea cerii.

Pe de altă parte, albinele nu folosesc numai ceara secretată de glandele ceriere, colectează și ceara de pe ramele învecinate, care deseori au culoarea maronie.

 

Doza profilactică

Este recomandată masticarea de trei ori/zi a câte o lingură de căpăceală cu miere de salcâm. Dacă deja simțim un deranj în gat, atunci această cantitate se poate dubla. La adulți doza este măsurată cu lingura, la copii cu lingurița.

Este bine să fie masticată timp mai îndelungat, chiar și după ce mierea se termină din ea și nu o mai simțim dulce, practic poate fi folosită ca o gumă de mestecat. În 15-20 de minute se vor dizolva în salivă și alte principii solubile în apă.

Astfel te poți bucura de cea mai naturală și sănătoasă gumă de mestecat fără îndulcitori, arome artificiale, conservanți:-) Ca o recompensă primești și un tratament de igienă orală, unde nu numai gingia se dezinfectează(gingivita), dar și dinții pot albi ușor. Ceara rezultată se poate scuipa sau înghiți.

Nu-ți face griji, nu poți manca “prea multă” căpăceală în miere, nu știu despre niciun caz de supradozaj:-)

 

Păstrarea căpăcelii

Căpăceala este bine să se păstreze în locuri întunecate, ferite de razele soarelui, deoarece conține și un antibiotic natural, dar și enzime sensibile la lumina soarelui. Însă cel mai bine se păstrează în frigider.

 

Mai multe informaţii interesante depre miere găseşti pe blog:

Ce putem face împotriva crampelor musculare?

Poate mierea deveni toxica sau nu?

Miere vs Zahăr

 

Sortiment terminat

Mărturiile voastre

Adina, Craiova

"Capaceala cu miere de salcam este un produs excelent, gustul autentic din copilarie!Multumim, respect pentru ce ne oferiti!"


P. Florian

" Salut Maestre, și ptr toți cititorii, cumpărătorii tăi. Căpăceala este un produs apicol care ajută în lupta împotriva covid, cei care au boli cu plămânii au o șansă în plus.
Dimineața și seara o linguriță de căpăceala și juma de ora, nici să bea,nici să mănânce, eu am scăpat de pata pe plămân. "


Ștefania, Craiova.

" Am testat produsele și îmi amintesc de minunata copilărie când produsele nu aveau gustul modificat. Este pentru prima data când sunt respectata ca și client. Mulțumesc pt. ca existați. "


Constantin, Arad

"Am făcut "analiza "produselor primit respectiv : polen crud, capacele,miere de mana,tinctura de propolis toate sunt de o calitate de excepție,foarte bune,aromate au într-adevăr toate calitățile. Vă mulțumim din suflet!"


Claudia, Turda

"Multumesc pentru mierea de salcam si capacele cu miere. sunt delicioase si naturale. recomand cu drag!"


Ecaterina, Constanta

"Astăzi mi-a ajuns comanda. Mulțumesc !! Gust și aspect la superlativ. Voi mai comanda !"Părerile voastre

Ioana Costea
03.02.2024
Capaceala cu miere de salcam
Produse extraordinare. Foarte multumita. Atata pt copii cat si pt adulti
Sunt un adevarat aliat în lupta cu virusurile din aceasta perioada si nu numai!
Un adevarat specialist sunteti. Calitate, seriozitate , ceva ce gasesti tot mai rar în zilele noastre. Sa aveti sanatate sa puteti pune la dispozitia clientilor aceste produse minunate!
Toba Florenta
01.12.2023
Felicitări!
Bună ziua,
Am descoperit aceste produse pline de sănătate acum câțiva ani! Admir și respect munca depusă de cei care ne dăruiesc un strop de sănătate!
Este cea mai bună alegere de a face comandă de la Apithera, încercați și nu veți regreta! Vă doresc multă sănătate și spor in tot ce faceți cu ceea ce adună neîncetat albinuțele!
Ana Banu
29.06.2022
Surprinsă plăcut de calitatea produselor!
Am revenit cu placere ptr o noua comanda. Sunt mulțumită de tot ce am consumat pana acum și recomand cu toată sinceritatea și altor persoane!
Marius Birsan
19.02.2022
Super calitate
Am comandat miere de salcâm. Tei. Mana. Miere de iunie. Super calitate. Un gust foarte bun. Recomand cu drag și încredere. Nu mai zic de modul de împachetare.... PS.. Am mai luat și tinctura de propolis și polen.. Super bun.
Iulia Rebegea
19.09.2021
Minunate!
Mierea exceptionala, prezentare de nota 10! Revenim mereu cu placere...
Cristina Tudor
18.09.2021
Apreciere
Încă de la început de când am văzut produse le mi am zis că trebuie să fie ceva aparte, apoi, le am comandat.Gust desăvârșit la.mierea de salcâm, mierea de mai, capaceala si multe altele comandate de a lungul timpului.Ma bucur că am cumpărat de la un OM, nu de la o firma.Felicitari pt.cum ați gândit o sa vă adresați cumpărătorilor și chiar e calitate in toate.Sanatate tuturor.
Bobe Marinela
05.06.2021
Produse calitative
Excelente produse!Consum aceste produse apicole din martie 2020.Consider ca m-au ajutat foarte mult in depășirea tuturor dificultăților din aceasta perioada pandemica.Am rugămintea sa îmi comunicați când revine polenul crud pentru afecțiunile cardiologice și capaceala cu miere de salcâm.Multumesc!
Bobe Marinela
19.04.2021
Produse calitative
Consum aceste produse :polen crud,miere de salcam,pastura si capaceala cu miere de salcam de un an de zile.Ma bucur ca suntem sanatosi si acest virus nu a avut impact asupra noastra .Toate gandurile bune maestre mierar!

Mihai Nițu
01.04.2021
Excelent
Cea mai buna și curata pe care am mâncat-o până acum și care ma ajutat indradevar în probleme de sănătate pe care le am, de acum voi fi clientul vostru fidel
Daniela Stancu
30.01.2021
Produse de calitate inalta
Toate produsele cumpărate de la dumneavoastră sunt desăvârșite. Nici capaceala cu miere nu este mai prejos: un gust și miros minunate, plina de minerale și energie pentru organism. De când am descoperit Apithera, nu am mai cumpărat din alta parte. Va mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, cu dăruire, din tot sufletul. Împliniri frumoase și prosperitate sa aveți! ????????* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor