1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Prevenţie
  6. »
  7. Miere vs Zahăr

Blog

Miere vs Zahăr


Zahărul rafinat, chiar dacă stimulează puternic organismul - pentru o scurtă perioadă de timp, însă - elimină din organism vitaminele, nu are deloc valoare nutritivă, încărcându-ne organismul doar cu calorii goale, inutile.


În locul zahărului rafinat poți folosi miere pură, fără restricții (și chiar te îndemn să faci această schimbare), deși unele persoane îmi spun că nu este ușor să te obișnuiesti cu gustul cafelei cu miere:-)

Consumul exagerat de zahăr artificial, respectiv de carbohidrați rafinați constituie principalele cauze ale diabetului, gasești mai jos explicații de ce este așa.

Zahărul artificial sau produsele cu conținut mare de zahăr adăugat elimină din organism vitaminele, micro și macroelementele, acestea fiind necesare pentru metabolizarea zaharului, ceea ce poate cauza și boli carențiale.

Acidifică în mare măsură organismul, astfel încât organismul nostru este nevoit să compenseze prin calciul și mineralele extrase din oase.

Relația strânsă între zahăr și diabet - dovedită

Pentru a vedea că cele scrise anterior reprezintă realitatea prezentului, ți-am însumat în câteva propoziții concluziile unui studiu care cuprinde datele a 10 ani, din 175 de țări; consider că acesta este cel mai cuprinzător și reflectă foarte bine relația strânsă între zahăr și diabet.

Studiul publicat în revista științifică PLOS One a analizat care este relația dintre raportul accesului la zahăr și cel al persoanelor cu diabet în 175 de țări ale lumii.

Au fost luați în considerare și factori cum ar fi venitul, GDP (PIB), urbanizarea, vârsta, obezitatea, consumul altor alimente caracterisitice pe fiecare continent.

Au sesizat că alimentarea cu zahăr a unei populații, accesul la o cantitate de zahăr cât mai mare sunt strâns legate de rata persoanelor cu diabet, indiferent cât de ridicată este rata obezității în țară. Conform studiului nu obezitatea, ci zahărul cauzează diabetul.

Chiar trăim mai bine?

Ca o curiozitate, se menționează faptul că o creștere chiar și de 1% a GDP-ului (PIB) determină în aceeași măsură o creștere a numărul persoanelor cu diabet. Adică cu cât trăim mai bine din punct de vedere “economic”, cu atât trăim într-un corp mai bolnav.

A rezultat și faptul că suntem printre primii la nivel mondial în privința extinderii diabetului, în 10 ani numărul persoanelor cu diabet crescând cu peste 20% în România.

PS. Pentru o perioadă, nu am înțeles de ce se pune zahăr și în pâine, consideram inutil, deoarece nici nu-l simțim la gust, dar îl conține totuși. Acum pot să răspund la această întrebare. Chiar dacă noi nu-l simțim, organismul nostru percepe zahărul din ea.

Zaharurile naturale, cum este fructoza și glucoza fructelor sau a mierii pure oferă energie în cea mai ușoară, utilă și ușor asimiabilă formă corpului nostru, celulele noastre încep „să danseze de bucurie”, însă zahărul artificial le înșeală, dar senzația de bucurie momentană rămâne.

Te îndemn la schimbare, este timpul să înlocuiești definitiv zaharul cu mierea naturală. Mierea,  prin compoziția sa complexă, este un aliment de excelență, dar și medicament.
Sunt uimitoare beneficiile curative ale mierii pure, cu  indicații în cazuri de astenie, stări de convalescență, afecțiuni imunologice, oboseală fizică, oboseală intelectuală, infecții, probleme digestive, probleme hepatice și...lista continuă.
 

Îți doresc o zi plină de sănătate!
Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.