1. Prima pagina
 2. »
 3. Blog
 4. »
 5. Miere
 6. »
 7. Știi care miere are cel mai ridicat efect terapeutic?

Blog

Știi care miere are cel mai ridicat efect terapeutic?

Ți-am pregătit o noutate rară care îi place tuturor, dar desigur, cel mai mult copiilor.


Am dat recent un astfel de ramă cu miere unuia dintre prietenii mei, iar când l-am întâlnit după câteva zile, mi-a povestit că atunci când puștii au venit acasă de la școală și l-au văzut, au bâzâit în jurul acestuia ca albinele.
Imediat, degetele harnice au început să scormonească în el și nu puteau fi chemați de lângă fagure. Așa că a trebuit să-l felieze, deși era păstrat pentru o petrecere de familie.

Ți-am adus, dintr-un loc foarte curat, cea mai naturală formă a mierii, pe care omul nu a atins-o încă. Mierea păstrată și sigilată în fagure are cea mai mare putere terapeutică, iar de aici încolo după fiecare procesare scade calitatea intrinsecă a mierii.

Albinele harnice au colectat această minunată miere în luna iulie și au obținut-o din nectarul mai multor plante medicinale: cicoare, iarba porcului, mentă, șovârf, trifoi roșu, sunătoare.

Ceea ce trebuie să mai știi este că această miere, adunată într-o zona protejată Natura 2000 este cu mult mai mult decât un cadou minunat sau un desert special pentru reuniunile de familie.

Albinele sigilează ermetic mierea în faguri, aceasta se numește căpăceală. Iar aceasta nu este altceva decât straturi succesive de ceară și propolis, cu cantitate mică de venin de albine. Datorită efectului sinergic al acestor ingrediente valoroase, fagurele cu miere are efecte benefice asupra următoarelor afecțiuni:

 • are efect benefic asupra căilor respiratorii superioare
 • aliat puternic in afecțiunile sinuzitei și rinosinuzitei
 • util în igiena bucală
 • inhibitor pentru tuse
 • crește imunitatea organismului
 • stimulează somnul
 • ajută digestia


Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.