1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Polen natural
  6. »
  7. Cum are loc regenerarea organismului?

Blog

Cum are loc regenerarea organismului?


Suntem alcătuiți din miliarde de celule, de foarte multe tipuri, care se regenerază la perioade diferite de timp, începând de la câteva zile, până la săptămâni, luni sau chiar ani.


Iată câteva exemple: celulele pielii, cele din stomac şi intestine, trăiesc doar câteva zile, ficatul se regenerează complet în câteva luni, celulele rinichilor au nevoie de peste un an pentru a se regenera, muşchii inimii însă, pentru o regenerare completă, au nevoie de cel puțin 15 ani.

Ca regulă generală, o dată la 7 ani, majoritatea celulelor din organism sunt regenerate. Produsele apicole nefalsificate ajută organismul solicitat sau bolnav prin mai multe mecanisme, unul dintre acestea fiind regenerarea celulară. 

Miereapropolisullăptişorul de matcăpolenul sau păstura prin bogăția lor de substanțe active, nutrienți, vitamine, minerale, antioxidanți stimulează procesul natural de regenerare celulară.

Această bogăție de substanțe vitale de care are nevoie o celulă pentru a se regenera sănătos şi puternic, va duce şi la însănătoşirea organului afectat. 

Dacă memorezi azi doar o singură propoziție, acesta trebuie să fie: 

Degenerarea unui organ este Reversibilă! 

Ca să nu avem doar jumătate de adevăr: cum înaintăm cu vărsta, regenerarea este tot mai lentă, totuși vestea bună este că nu se oprește niciodată :-)


Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.