1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Polen natural
  6. »
  7. De ce apicultorii trăiesc mai mult?

Blog

De ce apicultorii trăiesc mai mult?

Dar nu numai că trăiesc mai mult, ci sunt și mai sănătoși.


În cele ce urmează îți voi spune cum este posibil.

Mai întâi însă, te rog să-mi permiți un mic ocol în timp și gândeștete la ceea ce ai învățat la școală, la ora de biologie. Sunt destul de sigur că îți amintești că s-a vorbit despre diviziunea celulară, ADN, telomeri etc., dar probabil nu ai reținut multe informații din perioada respectivă.

Am fost și eu în această situație până când am început să învăț din nou despre acest subiect. Voi încerca să simplific puțin și să-ți arăt cât de strânse sunt legăturile dintre sănătatea noastră, calitatea vieții, numărul de ani și lungimea telomerilor, diviziunea celulară, respectiv, te învăț cum îți poți pune o amprentă pozitivă asupra acestora.
 

Telomerii sunt părțile cromozomilor care sunt responsabile pentru numărul de diviziuni celulare. Când lungimea telomerilor scade foarte mult, celula moare.
Ți-i poți imagina cel mai bine ca niște mici cleme de plastic de la capătul șiretului de pantofi.
Pe măsură ce timpul trece, acele cleme de plastic devin din ce în ce mai scurte, până când, în final, celula se distruge.

Lungimea telomerilor variază de la persoană la persoană

o persoană se naște cu o lungime medie a telomerilor de 15.000 până la 20.000 de perechi de nucleotide și moare cu o lungime de 5.000 până la 7.000 de perechi.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că în momentul nașterii noastre ne este predestinat timpul pe care îl avem „de trăit”.

Scriu în ghilimele că putem „trăi”, pentru că Atotputernicul ne-a lăsat și nouă un cuvânt de spus. Imaginează-ți cum ar fi dacă, atunci când te naști, ai putea ști cu siguranță că ai la dispozitie 28430 de zile și 10 ore. Jumătate din oameni ar arăta cu degetul catre Creator că este prea puțin pentru ei și cealaltă jumătate că este prea mult:-)

Avem însă posibilitatea de a interveni pentru a mări sau micșora lungimea telomerilor

Deci iți rămâne să te arăți cu degetul pe tine dacă nu ești mulțumit de ceva.
Este mult mai simplu așa, nu? :-)

Într-un experiment au fost examinate 60 de persoane cărora li s-a măsurat lungimea telomerilor, despre care știi deja că sunt indicatorii îmbătrânirii și sănătății generale. Jumătate dintre subiecți au fost consumatori de produse apicole; a fost luat în calcul câte tipuri, pe ce perioade, cât de des consumau produse apicole.


Cealaltă jumătate a subiecților nu a consumat nici un produs apicol.

Rezultatul măsurătorilor a fost foarte simplu și instructiv. Lungimea telomerului subiecților care consumă produse apicole a fost semnificativ mai mare decât cea a non-consumatorilor.

A fost, de asemenea, o observație interesantă faptul că cei care au consumat mai des sau pentru o perioadă mai lungă de timp acest tip de produse au avut telomeri mai lungi decât ceilalți, în cadrul aceluiași grup de oameni care au consumat produse apicole.

Nu se cunoaște în totalitate modalitatea prin care produsele apicole încetinesc reducerea lungimii telomerilor, îmbatranirea prematură a celulelor,

dar avem deja răspuns la câteva mecanisme:


-polenul crud conține o enzimă numită telomerază, care contribuie direct la decelerarea degradării lungimii telomerilor;

-propolisul ajută atât direct, cât și indirect la reducerea stresului oxidativ cu care se confruntă zilnic celulele din organismul nostru;

- mierea nefalsificată oferă o energie curată, atât de importantă pentru funcționarea optimă a oricărei celule;

- lăptișorul de matcă, cel mai probabil, conține și el enzima telomerază, dar, în plus, laptișorul de matcă este un puternic stimulator al celulelor stem, celule care pot deveni orice celule specializate din corp, fapt ce îi conferă proprietăți antiîmbătrânire, de regenerare celulară de excepție.

Și nu doar apicolele nefalsificate încetinesc scurtarea telomerilor. Alte studii au găsit o legătură măsurabilă între aceasta și alimentația adecvată și echilibrată, exerciții fizice regulate, dar și gestionarea adecvată a stresului, totul într-o direcție pozitivă.


Acum, că am reîmprospătat împreună vechile amintiri, acțiunea este în mâinile tale, ca întotdeauna!

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.