1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Propolis
  6. »
  7. Cum să ferești copilul tău de bolile infecțioase?

Blog

Cum să ferești copilul tău de bolile infecțioase?


Băiețelul meu începe în curând grupa mijlocie. Știu că festivitatea de deschidere se apropie, deoarece mă întreabă în fiecare dimineață „câte zile sunt până la grădiniță”. Văd că deja are emoții, și îl înțeleg.


Când eram copii și noi ne bucuram de vacanță, care însemna și pentru noi bucurii și libertate, fiind în completă contradicție cu disciplina din grădiniță, care nu putea fi evitată nicicum.

Dacă te grăbești, îți recomand să citești neapărat sfârșitul articolului, dar ar fi mai bine să o deschizi din nou mai târziu, deoarece î-ți dezvălui un sfat bonus perfect aplicabil în cazul copiilor, privind:

cum să faci să accepte propolisul fără obiecții și rețineri.

Majoritatea copiilor se îmbolnăvesc deja în primele săptămâni de la data începerii școlii sau a grădiniței. Ulterior aceste boli sunt transmise ușor părinților și membrilor de familie, cocea ce rezultă în concediu medical. Dar cum se face că până la sfârșitul vacanței copilul este sănătos și se îmbolnăvește la scurt timp de la începerea școlii?

În cazul în care consideri că răspunsul constă în virusuri și în bacterii, ai dreptate, însă doar parțial. Una dintre întrebările mele:

cum se face că aceste boli nu sunt contactate de fiecare copil;

respectiv: te-ai gândit vreodată la stresul la care sunt expuși micuții în acele zile?

Stresul pozitiv este tot un fel de stres, în timp ce stresul negativ este de-a dreptul dăunător; așadar, toamna începutul anului școlar implică emoții puternice pentru copii. Copii sunt expuși la factori cu influență negativă asupra sistemului lor imunitar, motiv pentru care devin mai expuși la boli.

Astfel se întâmplă des, ca pe la mijlocul și sfârșitul lunii septembrie mulți copii se îmbolnăvesc, și astfel cabinetele de medicină de familie sunt sub un adevărat asediu.

În cadrul comunităților unde mulți copii sunt în aceeași încăpere, bolile se răspândesc inevitabil și în special pe calea aerului rapid și ușor, iar aceste boli fiind cauzate în primul rând de virusuri și de bacterii. Printre cele mai frecvente boli contactate se numără bolile aparatului respirator, implicând obișnuitele dureri de gât, curgerea nasului, febră și tuse. 

Și să nu uităm nici de schimbările meteorologice, facile răspândirii virusurilor, deoarece implică răcirea vremii și cauzează și scăderea vigilenței și a timpului de reacție în cazul sistemului imunitar.

Am auzit de la un cunoscut medic român:

că în cazul bolilor infecțioase trebuie întotdeauna să fim atenți la doi factori, și anume la bacteriile, virusurile, ciupercile etc. care constituie sursa infecțiilor și la organismul uman purtător al acestor infecții, mai exact la sistemul imunitar.

În continuare doresc să menționez un exemplu, ca să fiu mai explicit: cele mai temute epidemii din trecut au afectat doar 20-30% din populație. Care crezi că este motivul pentru care majoritatea populației nu a fost expusă pericolului?
Nu cred că virusul în cauză a fost chiar așa de pretențios :-) Cheia evitării a constat din nou în sistemul imunitar corespunzător, capabil la respingerea și celor mai periculoși patogeni.

Bine, dar care este soluția? 

Singura soluție este prevenția! De obicei, prima dată sunt expuși la, și afectați de patogeni, copii cu capacitate de apărare redusă (sistem imunitar slăbit). 

Evitarea tuturor bolilor implicate de conviețuirea într-o comunitate este irealizabilă și nici nu este necesară; oricum natura a avut grijă ca evitarea totală să fie imposibilă. Însă Tu ca părinte ai posibilitatea de a întări sistemul imunitar al copiilor, prin eficientizare, asigurând astfel ca bolile sa afecteze mult mai puțin.

Și încă un sfat important: copii reacționează mai intens și mai receptiv la metodele naturiste. Așadar, încă nu este târziu, să pregătești organismul copilului pentru începutul anului școlar.

Susțin cu tărie că cele mai eficiente soluții pentru întărirea sistemului imunitar al copiilor sunt produsele apicole nefalsificate!

În acest caz îți recomand să nu te gândești în intervale de 1-2 săptămâni, deși sunt persoane la care efectele sunt vizibile imediat, ci să te concentrezi pe rezultatele durabile, pe termen minim de o lună. Însă, dacă folosești tot anul 1-2 produse apicole, te consider un părinte foarte „modern și educat”!

Ce poți face în cazul în care copilul a adus totuși ceva acasă?

De obicei, bolile aparatului respirator sunt cauzate de virusuri. Mă deranjează foarte mult faptul că în asemenea cazuri majoritatea medicilor de familie prescriu antibiotice, care sunt total ineficiente împotriva virusurilor. 
Și noi am pățit la fel, însă în calitate de părinte am știu să decid dacă achiziționez sau nu „medicamentele” menționate pe rețetă.

Când era bolnav, copilul a rămas acasă, facilitând refacerea, s-a vindecat mai repede datorită mierii cu propolis (majoritatea cantității de alcool a fost evaporată din amestec), care a fost baza tratamentului, fiind completat cu polen crud, cu lămâie, cu ceai din flori de tei și cimbrișor. Au fost cazuri, când am completat și cu lăptișor de matcă.

Experiența mea arată că folosirea celor menționate implică vindecarea mai rapidă a copilului, aceste substanțe fiind mai eficiente în majoritatea cazurilor, decât antibioticele, vindecarea fiind accelerată chiar și cu 40%.

P.S. Și acum bonusul promis: un sfat util cu privire la eventualul refuz al copilului de a consuma propolis; o problemă întâlnită frecvent în cazul copiilor mici.
Oferă copilului tău propolis amestecat cu miere; și eu am acționat la fel, am diluat totul în puțină apă, apoi am aspirat lichidul astfel format într-o seringă și i-am administrat zilnic de mai multe ori, asemenea oricărui alt sirop.
 

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.