1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Lăptişorul de matcă
  6. »
  7. Orice lăptișor de matcă are efect curativ?

Blog

Orice lăptișor de matcă are efect curativ?


În acest articol vei citi despre lăptișorul de matcă, însă acum nu voi scrie despre efectele sale benefice (despre acestea am aici, pe blog, un alt articol scris), ci despre rezultatul surprinzător al unui experiment din care rezultă care este lăptișorul de matcă cu o valoare teapeutică completă.


Cei mai mulți dintre cei care citiți blogul meu nu sunteți apicultori, astfel voi scrie câteva rânduri despre biologia albinelor pentru a înțelege mai bine ceea ce vreau să vă spun.

Dacă te ocupi de apicultură atunci poți sări până la alineatul trei

Lăptișorul de matcă este un adevărat cocktail de substanțe nutritive. Lăptișorul de matcă pur are efect antibacterian, antiviral și imuno-stimulator. Lăptișorul de matcă pur întărește, „stimulează” sistemul nostru imunitar, ajută în evitarea bolilor și infecțiilor, în prevenirea acestora, cărțile de specialitate prezintă o ameliorare sau vindecare în cazul a cel puțin 30 de afecțiuni diferite.

Are o compoziție atât de complexă, încât nu se poate produce în mod artificial.

Fiecare membru al familiei de albine primește lăptișor de matcă în primele 3 zile ale vieții, însă regina trăiește pe lăptișor de matcă până la sfârșitul vieții sale, Astfel este posibil faptul că, în timp ce, cu excepția iernii, nici cele mai bătrâne albine nu trăiesc mai mult de 2 luni, mama-albină trăiește și 4-5 ani.

Și nu are o performanță oarecare între timp: de exemplu, în sezonul dezvoltării familiei, primăvara, vara, depune o cantitate de ouă corespunzătoare greutății sale sau chiar mai mare.

Familiile de albine se înmulțesc prin roire. În astfel de cazuri matca bătrână iese afară din stup împreună cu o parte a coloniei de albine și, dacă apicultorul nu le prinde, își formează o nouă locuință în scobitura unui copac, în cavitatea unei stânci. Roirea familiei se realizează conștient și înainte ca roiul să zboare afară din stup cu matca bătrână, familia începe că crească noi mătci.

Matca este hrănită doar cu lăptișor de matcă

Ouăle din care albinele cresc mătci, sunt puse, de la început, într-o celulă mai mare, o botcă. Larvele de mătci sunt hrănite tot timpul cu lăptișor de matcă.

Apicultorii cresc mătci pe cale artificială cu utilizarea acestei metode. Pun lăptișor de matcă pe fundul unei botci artificiale din ceară, apoi introduc o larvă și o dau familiei de albine pentru creștere.

Acum urmează ceea ce m-a surprins pe mine foarte mult. Un experiment instructiv și simplu legat de lăptișorul de marcă, pe care nu eu l-am realizat, însă am decis să-l reproduc și eu în acest an.
A doamnă ambițioasă din țară a inițiat o creștere artificială de mătci cu metodă descrisă mai sus și pentru aceasta a cumpărat lăptișor de matcă din magazine, de pe piață de la diferiți comercianți, producători. A pus acest lăptișor de marcă în botcile de ceară și a introdus larvele.

Rezultatul este pur și simplu uluitor, larva a supraviețuit numai într-un singur tip de lăptișor de matcă, și anume în cel produs de un apicultor local, de încredere.

Celelalte tipuri de lăptișor de matcă nu și-au îndeplinit nici rolul de a menține larva în viață. Iar sarcina lăptișorului nu este numai ca larva să rămână în viață, ci să o și protejeze de viruși, ciuperci și de a-i oferi toți nutrienții pentru a deveni o regină puternică.

Astfel poate distruge prelucrarea sau falsificarea efectele terapeutice ale unui „superaliment”

Pot confirma în mod surprinzător faptul că și lăptișorul de matcă de o calitate inferioară are un oarecare efect benefic. Întrebarea este dacă doresc să-l folosesc ca să-mi îmbunătățesc puterea de concentrare într-o perioadă solicitantă din punct de vedere intelectual sau dacă scopul este tratarea, combaterea unei boli grave.


Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.