Miere de mană naturală pentru apiterapie, cu indicații în anemie, rahitism copii, osteoporoză. Culeasă din pădurile submontane de lângă Tușnad. Greutate 960 gr.
Mierea de mană este poate tipul de miere cu aspectul cel mai puţin comercial – datorită culorii mai închise, dar unul dintre cele mai sănătoase sortimente.
Mierea pură de mană Conţine un adevărat cocktail de minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu), substanţe antioxidante, acizi organici, bioflavonoide, vitamine (în special C şi grupul B), multă inhibină (bactericid puternic) şi enzime.
Substanţele minerale, proteice şi unii acizi se găsesc în cantităţi de 5 până la 10 ori mai mari decât în mierea din flori.
Mierea de mană este mai specială faţă de toate celelalte sortimente şi datorită faptului că nu provine din nectar, ci din mană -secreția afidelor- o substanţă dulce care se găseşte în anumite perioade ale anului pe frunzele sau tulpinile unor arbori (răşinoase, stejar). – afidele – nişte insecte mici care se hrănesc cu seva copacilor şi care elimină o substanţă dulce, mana, culeasă ulterior de albine.
Cum spuneam la început, mierea de mană are o culoare diferită faţă de a mierii din flori. Aceasta poate varia în funcţie de sursa de provenienţă, de la maroniu închis sau chiar negricioasă, brună-roşiatică sau chiar verzuie. Gustul ei este şi el diferit, mai puţin dulce, cu note de răşină sau uşor caramelizat.
Având o compoziţie atât de complexă, mierea de mană aduce foarte multe beneficii asupra sănătăţii. Datorită conţinutului bogat de prebiotice, ajută la refacerea florei intestinale. Este benefică şi ajută la refacerea echilibrului intestinal în special atunci când se administrează tratamente cu antibiotice.
Datorită conţinutului ridicat de minerale, este benefică pentru ameliorarea rahitismului la copii şi a osteoporozei şi altor afecţiuni articulare la adulţi şi persoane vârstnice.
Mierea de mană ajută la creşterea imunităţii organismului datorită conţinutului ridicat de substanţe bioactive. Astfel, se recomandă în cazul anemiilor şi în infecţiile respiratorii. Aminoacizii şi mineralale din compoziţia acestui tip de miere hrănesc sistemul nervos şi ajută la susţinerea activitaţii cerebrale în parametrii optimi.
Mierea de mană pură provine din stupina proprie, este o miere cristalizată, un proces natural al mierii adevarate. După extragerea din stup într-un interval de doar câteva săptămâni se transformă din stare semifluidă în cea cristalizată.
Mierea naturală de mană nu a fost filtrată, tratată termic, sau falsificată cu zaharuri, provine din stupi întreținuți pe principii tradiționale și ecologice în scopul menținerii tuturor beneficiilor terapeutice.
La adulți se recomandă 3-6 linguri/zi.
La copii se recomandă în felul următor:
Cantitatea zilnică se împarte în trei prize, cu o oră înainte sau după mese. În cazul oricărui deranj la stomac, se consumă împreună cu lichide.
Mai multe informaţii interesante depre miere găseşti pe blog:
Ce putem face împotriva crampelor musculare?
Miere vs Zahăr
Marcela, Brașov
Au ajuns produsele, polenul are un gust extraordinar, e cel mai bun pe care l-am mâncat până acum. Si mierea de mană la fel.
Mulţumim!