1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Tinctură de propolis
 6. »
 7. Tinctură de propolis
Tinctură de propolis
 • Tinctură de propolis
 • Tinctură de propolis
 • Tinctură de propolis
 • Tinctură de propolis
 • Tinctură de propolis
 • Tinctură de propolis

Tinctură de propolis

Tinctură de propolis 30%, de mare puritate, pentru scopuri apiterapeutice, dintr-o zonă submontană de lângă Tușnad, din stupi întreținuți pe principii ecologice.


Despre tinctura de propolis

Pentru a atinge o eficacitate cât mai ridicată terapeutică, la prepararea tincturilor de propolis, folosesc propolis brut colectat după urmatoarele principii:

 • propolisul brut este colectat dintr-o zonă lipsită de agricultură, fără chimicale dăunătoare de vreun fel
 • propolisul provine din mugurii și axilele frunzelor, iar stupina staționară este înconjurată de păduri curate
 • prin folosirea plaselor de colectare obțin un propolis curat şi foarte proaspăt
 • doar prin cunoştinte corespunzătoare se obține un propolis cu un conținut scăzut de ceară în compoziție

Propolisul mai este cunoscut şi ca lipiciul albinelor sau “antibioticul românesc”. Datorită naturii proprietăților sale mecanice, albinele folosesc propolisul în construcția și reparația stupilor - pentru a etanșa deschiderile și crăpăturile și a netezi pereții interiori, dar și pereții interni ai celulelor din faguri.

În stup propolisul are o misiune triplă și anume să formeze un scut triplu de protectie: fizic, chimic și biologic.


Propolisul poate fi găsit cel mai des în stare brută, sub forma unor mici bulgări de culoare maronie, dar şi în stare lichidă, sub formă de tinctură alcoolizată de propolis. Astfel, tinctura de propolis este extractul alcoolic al propolisului care se obține prin prepararea la rece.

Propolisul este utilzat de albine pentru a-şi proteja stupul, iar pentru oameni este folosit ca antibiotic natural, fiind recunoscut de secole pentru proprietăţile sale antiinfecţioase, antiinflamatoare, antibacteriale, antivirale, antioxidante.

Este dovedit că poate combate nu mai puţin de 30 de tipuri de viruşi, 21 de bacterii şi 9 ciuperci parazite. Se poate utiliza cu succes în peste 70 de afecţiuni.

Tinctura de propolis se utilizează cu precădere pentru întărirea sistemului imunitar, fiind un bun tonic şi fortifiant pentru organismul uman. Fiind o soluţie alcoolică, este mult mai uşor de asimilat de către organism, de aceea efectul acesteia apare la foarte scurt timp după începerea administrării.

Beneficiile tincturii de propolis

Tinctura de propolis se recomandă în multe afecţiuni:

 • hipertensiune
 • menopauză
 • raceli si gripe
 • febră
 • paraziţi intestinali
 • prostatită
 • tuberculoză
 • reglare a nivelului glicemiei
 • cistită şi infecţii urinare
 • afecţiuni ale stomacului, enterocolite sau infecţii la nivelul tubului digestiv
 • benefic în ameliorarea infecțiilor, virozelor respiratorii
 • hepatite şi alte afecţiuni ale ficatului
 • adjuvant în afecțiuni tumorale și chemoterapie
 • cicatrizant în plăgi și arsuri

Tinctura de propolis se administrează şi extern. Este extrem de eficientă în cazul arsurilor, rănilor, micozelor sau bătăturilor. Se aplică direct pe zonele afectate de 1-2 ori pe zi.

Profilactic, tinctura de propolis se poate administra astfel

adulţi: 15 - 30 de picături de 3 ori pe zi

copii: 5 – 10 de picături de 3 ori pe zi

Tinctura de propolis se poate administra împreună cu mierea, pe o bucată de pâine sau în puţina apă sau ceai cu o jumătate de oră înainte de masă.

Contraindicaţii la tinctura de propolis

Nu se recomandă persoanelor alergice la propolis.


Mai multe informaţii interesante despre propolis găseşti pe blog:

Ia albina și câteva înțepături pe săptămână

Un sfat important în cazul în care ai o durere

Medic apiterapeut: cum ne poate ajuta stupul?

Cum să ferești copilul tău de bolile infecțioase?

35,00 lei
Selectați gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

Alice, Bucuresti

" Niciodata in viata mea nu am primit o comanda atat de ingrijita si cu 
atat de mult respect pentru produs si pentru client. Sunt o mare consumatoare de cumparaturi online si este prima comanda facuta la dvs, dar cu siguranta nu ultima. Faceti totul la un nivel superlativ! 
Va multumesc mult pentru tot"Părerile voastre

Milena
17.03.2020
Excelent
Sunt foarte multumita de tinctura de propolis comandata, imi aduce aminte de cea facuta de bunicul meu, homemade :) Este un produc de calitate si ma bucur tare ca v-am descoperit. Sigur voi pune o noua comanda. Multumesc frumos.
Anca
26.03.2020
Cea mai buna tinctura de propolis folosita
Sunt un mare fan al tincturii de propolis, si asta de cand am reusit sa scap de streptococul din gat. Am increcat peste 10 tipuri, dar aceasta tinctura este de departe cea mai buna, si spun asta pentru ca are un efect extrem de rapid.
Mariana
27.09.2020
Pretios
Ma bucur ca am descoperit Apithera. Dupa doar 3 zile de administrare tinctura de propolis am simtit modificari pozitive in digestie,inca nu pot sa vorbesc despre efecte pe termen lung. Desi tinctura de propolis Apithera este delicata, eu nu am putut sa o inghit decat amestecata cu o lingurita de miere. Livrarea produselor Apithera:doar ceasurile elvetiene sunt ambalate in modul asta!discret, atent, elegant.Spun asta pentru ca am consumat polen crud de la un alt producator, iar cand am comandat polen crud Apithera,l am primit in ambalaj cu gheata...spun toate aceste detalii pt ca si pe mine m au ajutat observatiile altora cand am cumparat online diverse produse. De asemenea, producatorii, furnizorii, oamenii care promoveaza calitatea si bunul simt, trebuie incurajati. Este doar parere personala. Succes tuturor si sanatate!
Gimi
10.12.2020
Gospodar cu elegantă!
Produsele sunt naturale. Consum de mic produsele apicole, eu însumi am avut câțiva stupi. Știut gustul produselor naturale, iar cele de la Apithera nu se dezmint. Livrarea eleganta și îngrijită il califica pe stuparul nostru drept un gospodar cu eleganță. Voi reveni cu noi comenzi atâta timp cât produsele și livrarea vor fi la fel.
Salagean Vincenzo
05.01.2021
Propolis
De departe cea mai buna calitate. Am comandat și miere și nu numai, iar prezentarea și calitatea sunt peste ce veți găsi la alti producători.
Consum regulat tinctura de propolis ptr imunitate, și cred că este cel mai bun produs. Va felicit pentru modul de livrare și pentru calitatea produselor!
Stefan Gabriel
21.01.2021
propolis
Uimitor! ca cineva poate adauga atata dragoste, pasiune si seriozitate in produsele pe care le produce. Numai cuvinte de lauda pentru Maestrul Mierar isi merita pe deplin acest nume. Daca 50% dintre noi oamenii am fi la fel de seriosi in indeletnicirile noatre ca dvs., lumea ar fi un Rai.* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor