1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Miere pură
 6. »
 7. Miere pură de Iulie
 8. »
 9. Miere pură de Iulie 390gr
Miere pură de Iulie 390gr
 • Miere pură de Iulie 390gr
 • Miere pură de Iulie 390gr
 • Miere pură de Iulie 390gr
 • Miere pură de Iulie 390gr
 • Miere pură de Iulie 390gr

Miere pură de Iulie 390gr

Miere naturală de iulie, pură,  pentru apiterapie, din plante medicinale. Întărește sistemul imunitar, fortifică sistemul natural de apărare.


 

Beneficiile mierii pure de Iulie

Mierea naturală de albine din plante medicinale de Iulie este bogată în antioxidanţi şi ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Antioxidanţii prezenţi în acest tip de miere provin dintr-o varietate de surse vegetale prețioase.

Mierea de iulie are în compoziție vitaminele din gama B, C și, E, o varietate mare de macroelemente și oligoelemente, compuşi monofenolici, flavonoizi şi polifenoli. Toate aceste substanţe ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de acţiunea radicalilor liberi.

Fitonutrienţii prezenţi în mierea pură de Iulie oferă beneficii antioxidante şi antiinflamatoare, imunostimulante, biostimulatoare, hepatoprotectoare, nutritive și regenerative.

Se obţine din nectarul a mai multe plante medicinale: cicoare, urechea porcului, mentă, şovârf, sunătoare, trifoi roşu.

Proprietățile plantelor de pe care a fost culeasă mierea naturală de Iulie

Cicoarea, încă din antichitate, a fost utilizată pentru minunatele ei proprietăţi tonice, de îmbunătăţire a digestiei, de stimulare a funcţiilor hepatice, tratând afecţiunile respiratorii. Recunoscută pentru proprietăţile sale hipoglicemiante, hepatoprotectoare, digestive şi renale, remineralizante, cicoarea este un bun aliat în dobândirea şi menţinerea unei imunități puternice.
Datorită efectului de detoxifiere, ajută la curăţarea ficatului şi bilei, contribuie la combaterea stărilor de oboseală, îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea.

Iarba porcului conţine multe vitamine (C, E, vitamine din complexul B, PP), minerale (fier, calciu, seleniu, mangan, potasiu), acizi graşi omega 3 şi proteine vegetale.
Datorită conţinutului foarte mare de substanțe benefice, dar și faptului că este un puternic antioxidant, susţine sistemul imunitar în lupta împotriva infecţiilor, în special ale aparatului urinar. Planta se mai utilizează pentru îmbunătăţirea memoriei, reducerea spasmelor musculare şi în combaterea diareei.

Menta are un conținutul bogat în nutrienţi, uleiuri volatile, taninuri, flavonoizi, mangan, vitaminele C, E și B2, magneziu, fosfor, potasiu, acizi grași, întărește sistemul imunitar şi reduce apariţia bolilor şi infecţiilor în organism.
Printre beneficiile mentei se numără faptul că ajută digestia, ameliorează aciditatea gastrică, are efect analgezic, stimulează circulaţia sângelui şi desfundă căile respiratorii.
Menta stimulează secreţia şi eliminarea bilei datorită prezenţei compuşilor flavonoizi.

Șovârful are calități antibacteriene și antimicotice puternice, crește imunitatea și energizează întregul organism. Șovârful mai este recomandat în afecțiuni respiratorii: blocarea căilor respiratorii, inflamațiile traheei, calmează tusea convulsivă, astmul bronșic, bronșite, faringite, răceli, stări gripale.
Este eficient în afecțiunile stomacului: gastrite hipoacide, ulcer gastric, crampe stomacale, diaree, dizenterie.

Sunătoarea conţine peste 15 compuşi activi, printre care: colina, hipericina, saponinele, uleiuri volatile, flavonoide şi tatinuri. Înca din cele mai vechi timpuri, sunătoarea a fost utilizată pentru calmarea stărilor tensionante, ajută în cazul stresului şi depresiei, dar şi pentru vindecarea afecţiunilor biliare.

Sunătoarea creşte cantitatea de serotonină din organism şi, datorită acestei proprietăţi, mai este denumită şi “iarba fericirii”. Este recomandată în o multitudine de afecţiuni, printre care: depresie, dischinezie biliară, hepatită, hipertensiune, sindrom premenstrual, diaree sau chiar boala Parkinson.
Sunătoarea este o plantă antibacteriană și antivirală puternică.

Trifoiul roşu este indicat în curele imunostimulatoare ținute în sezonul rece. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi diuretice, planta curăţă organismul şi sângele de toxine.
De asemenea, trifoiul roşu reduce infecţiile, elimină crizele de astm şi ameliorează durerile reumatice. Trifoiul roșu are un efect puternic în redarea echilibrului psihoemoțional.

Proveniența mierii pure de iulie

Mierea pură de iulie provine din stupina proprie, este o miere care se cristalizează în aproximativ 2 luni după extracție, de o textură semisolidă, astfel o poți consuma ușor cu lingurița și avantajul este că nu curge de pe ea.

Mierea naturală de iulie nu a fost filtrată, tratată termic sau falsificată cu zaharuri, provine din stupi întretinuți pe principii tradiționale și ecologice în scopul menținerii tuturor beneficiilor terapeutice.

Doza profilactică a mierii pure de iulie

La adulți se recomandă 3-6 linguri/zi.

La copii se recomandă în felul următor:

 • copii de 1-3 ani, între 1-3 lingurițe/zi
 • copii de 4-7 ani, între 3-5 lingurițe/zi
 • copii peste 8 ani, între 4-6 lingurițe/zi

Cantitatea zilnică se împarte în trei prize, cu o oră înainte sau după mese. În cazul oricărui deranj la stomac, se consumă împreună cu lichide.

Mai multe informaţii interesante depre miere găseşti pe blog:

Ce putem face împotriva crampelor musculare?
Miere vs Zahăr

 

27,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

Ana-Maria, Cluj

"Astăzi am primit produsele comandate. Sunt de foarte bună calitate, iar gustul mierii este divin. Nu-mi amintesc să fi gustat vreodată o miere mai aromată. Prin urmare, voi reveni în curând cu o nouă comandă. Mulțumesc pentru produsele de 5 stele!"


Oana, Bacau

"Atatea recenzii bune rar gasesti. Si descopar cu incantare ca toate sunt pe merit. Mierea de iulie este de vis. Parfumul plantelor medicinale inunda papilele gustative. Obisnuita fiind cu eternele sortimente de tei, poliflora, de rapita, m-a uimit si impresionat aceasta aroma. Se simte cicoarea, se simte sunatoarea, iar in final ramai cu prospetimea mentei."Părerile voastre
* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor