1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Miere pură
 6. »
 7. Miere de tei
 8. »
 9. Miere pură de tei 390gr
Miere pură de tei 390gr
 • Miere pură de tei 390gr
 • Miere pură de tei 390gr
 • Miere pură de tei 390gr

Miere pură de tei 390gr

Miere naturală de tei, cu proprietăți de calmare asupra sistemul nervos, efect sedativ, destresant, din stupi întreținuți pe principii ecologice.


Beneficiile mierii pure de tei

Mierea pură de tei este cunoscută pentru următoarele beneficii:

 • sedativ natural, adjuvant util în combaterea insomniei și anxietății
 • calmant, ajută la diminuarea stresului și a tensiunilor resimțite la nivelul sistemului nervos
 • antibacterian și antiinflamator, cu efect benefic în calmarea iritațiilor de la nivelul gâtului, a tusei și a bronșitelor
 • stimulator digestiv și protector al stomacului, ameliorând durerile și crampele stomacale și totodată îmbunătățind digestia
 • energizant și tonic natural pentru copii, dar și pentru persoanele care suferă de hipoglicemie.
 • mierea de tei este bogată în vitamine (grupul de vitamine B, în special B1, vitamina C), zaharuri naturale, polen, minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc), antioxidanți, antibiotice naturale și uleiuri volatile.

Proprietățile florilor de tei

Dincolo de mireasma îmbietoare și relaxantă, florile de tei ascund și proprietăți curative importante. Florile de tei conțin ulei esențial (farnesol), acid galic și catecol – substanțe cărora li se datorează proprietățile sedative și antispastice ale acestora. 

Teiul ajută la restabilirea echilibrului sistemului nervos, de aceea consumul mierii de tei, în special seara înainte de culcare, ajută la un somn liniștitor și odihnitor, reduce stresul, anxietatea, nervozitatea, precum și atacurile de panică. Tot datorită substanțelor cu efect calmant, teiul este un aliat de nădejde pentru ameliorarea accceselor de tuse.

Florile de tei conțin substanțe emoliente care ajută la eliberarea căilor respiratorii de secrețiile în exces și la ameliorarea iritațiilor gâtului în perioadele de răceli și gripe sezoniere sau în cazul bronșitelor, laringitelor sau rinitelor alergice.

De asemenea, teiul conține hidrogen peroxid, un compus care împiedică răspândirea bacteriilor. Astfel, datorită proprietăților sale antibacteriene, este eficient în combaterea infecțiilor cauzate de bacterii.

Datorită conținutului bogat de flavonoide protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Florile de tei au în compoziție un tip special de zahăr care, de altfel, dă aroma unică și dulceața deosebită a mierii de tei.

Acest compus îi conferă teiului proprietăți energizante și tonice și de aceea este recomandat în alimentația copiilor pentru creșterea apetitului, dar și pentru persoanele care au glicemia scăzută.

Proveniența mierii naturale de tei

Mierea pură de tei provine din stupina proprie, este o miere cu cristalizare destul de rapida, de vâscozitate medie, astfel o poți consuma ușor cu lingurița și avantajul este ca nu curge de pe ea.

Mierea naturală de tei nu a fost filtrată, tratată termic, sau falsificată cu zaharuri, provine din stupi întreținuți pe principii tradiționale și ecologice în scopul menținerii tuturor beneficiilor terapeutice.

Doza profilactică a mierii pure de tei

La adulți se recomandă 3-6 linguri/zi.

La copii se recomandă în felul următor:

 • copii de 1-3 ani, între 1-3 lingurițe/zi
 • copii de 4-7 ani, între 3-5 lingurițe/zi
 • copii peste 8 ani, între 4-6 lingurițe/zi

Cantitatea zilnică se împarte în trei prize, cu o oră înainte sau după mese. În cazul oricărui deranj la stomac, se consumă împreună cu lichide.

25,00 lei
Cantitate:
Adaugă în coș

Mărturiile voastre

Stefan, Ilfov

" Comanda livrată rapid, ambalajul o frumusețe, gustul ... hmm... ce sa va spun de gust, mi-nu-nat!
Pana si etichetele de pe borcan si capac imi plac  :)
Pur si simplu sufletul pus in aceasta stupina se regaseste in produsul primit.

Recomand cu căldură;) "


Nicoleta

" Tocmai am primit coletul și vreau să vă spun, inca o data, că apreciez foarte mult calitatea produselor dar și seriozitatea și promptitudinea cu care le expediați. Mulțumesc și sa rămâneți așa, mereu. Numai bine! "Părerile voastre

Dumitru Ciulea
17.03.2023
Minunat !
Revin cu aprecierea calității deosebite a produselor, modului operativ de expediere , ambalarea atenta și atrăgătoare a acestora ! Recomand cu încredere ,achiziționarea produselor preferate, în folosul tuturor beneficiilor terapeutice !* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor