Polen crud de Iunie 140gr
  • Polen crud de Iunie 140gr
  • Polen crud de Iunie 140gr
  • Polen crud de Iunie 140gr
  • Polen crud de Iunie 140gr
  • Polen crud de Iunie 140gr

Polen crud de Iunie 140gr

Polen crud de iunie, pentru apiterapie, din plante medicinale. Acționează împotriva afecțiunilor respiratorii, în probleme respiratorii alergice, răceli.


Polenul natural, crud de Iunie conţine mai multe tipuri de polen crud: polen din specii de inula, trifoi alb, salvie, mușcata dracului.

Beneficiile polenului crud de Iunie

Polenul crud de iunie conţine mulţi antioxidanţi, susţinând activitatea sistemului imunitar în lupta împotriva infecţiilor respiratorii. Pe de altă parte, antioxidanții din polenul natural de iunie ajută și la reducerea inflamației căilor respiratorii.
Polenul crud de Iunie este bogat în flavonoizi și vitamine, substanțe care, acționând sinergic declanșează efecte benefice în ameliorarea infecțiilor respiratorii, în epidemii virale de sezon.

Proprietățile plantelor de pe care a fost cules polenul crud de Iunie

Speciile de inula au acţiune favorabilă în afecţiuni respiratorii precum bronşitele acute, astmul, tusea convulsivă, traheita, tuberculoza produsă de bacilul Koch. De asemenea, are proprietăţi expectorante, antiseptice, antispastice şi calmante în tuse şi spasme bronşice, sudorifice şi antifebrile.

Trifoiul alb are efect antiinfecţios, antitusiv, antimicotic, antiastmatic, fortifiant, tonic şi calmant. Ajută la reechilibrarea organismului şi este indicat în infecţii comune precum răceala şi gripa.

Salvia are proprietăţi antioxidante şi este utilă în reducerea inflamaţiilor mucoaselor (faringite, amigdalite), dar şi în tratamentul bolilor cardiovasculare. De asemenea, ajută la normalizarea nivelului colesterolului şi scade riscul apariţiei trombozelor.

Mușcata dracului este o plantă medicinală care se foloseşte în tratarea tusei şi a inflamaţiilor faringiene. De asemenea, are proprietăţi de purificare a sângelui, având un effect astringent şi diuretic.

Doza profilactică a polenului crud de Iunie

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni pe an, una primăvara şi una toamna, sau la nevoie. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud natural

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de Iunie

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.

 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

Despre polenul crud pe înţelesul tău!

Tu cunoști secretul longevităţii?

De ce apicultorii trăiesc mai mult?

Cum are loc regenerarea organismului?

 

 

Sortiment terminat
Gramaj

Mărturiile voastre

Elena, Alba,

"Am primit produsele comandate ,vă mulțumesc din suflet pentru calitatea alimentelor medicament pentru că eu așa le simt."


Alina, Mures

"Cel mai bun polen crud pe care l-am consumat vreodată. Catifelat, aromat , ușor dulce amărui.
Felicitări pentru împachetarea frumoasă a produselor comandate și pentru cum vă ocupați de scumpele albinuțe!"


Bucur M.  Bacău 

"Ce bun e polenul crud de la dvs! Și mierea are un gust de poveste! Îmi pare rău că ursul v-a distrus un stup și a mâncat așa multă miere...cred că a fost cea mai delicioasă masă din viața lui!"Părerile voastre
* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor