Polen crud de păpădie 140gr
  • Polen crud de păpădie 140gr
  • Polen crud de păpădie 140gr
  • Polen crud de păpădie 140gr
  • Polen crud de păpădie 140gr

Polen crud de păpădie 140gr

Polen natural, crud, de păpădie, pentru scopuri apiterapeutice, hepatoprotector, susține buna funcționare a ficatului, din stupi întretinuți pe principii ecologice.


Acest sortiment s-a terminat.  Din polenul de papadie obtin cantitati relativ mici. Va fi din nou disponibil la sfarsitul lunii aprilie 2020.
​Iti multumesc pentru intelegere, Szabi, Maestrul Mierar.

Beneficiile polenului crud de păpădie

Polenul crud de păpădie stimulează funcţionarea ficatului, a stomacului şi a bilei datorită acțiunii favorabile asupra metabolismului proteic, lipidic și glucidic. Polenul crud de păpădie hranește și regenerează celulele ficatului, este considerat cel mai util aliment pentru ficat.

Proprietățile păpădiei

Păpădia este un diuretic natural, favorizând eliminarea toxinelor din organism şi purificând sângele. De asemenea, păpădia este un ajutor de nădejde pentru diabetici întrucât stimulează producerea insulinei şi controlează glicemia.

Deşi acţiunea coleretică (de stimulare a secreţiei biliare) şi colagogă (evacuarea bilei) este cunoscută de mult timp, cercetările farmacologice recente au demonstrat că preparatele pe bază de păpădie pot mări secreţia biliară de 4 ori.
Această mărire spectaculoasă se datorează nu numai stimulării activităţii seretoare biliare, ci şi acţiunii colecistocinetice.

Păpădia acţionează şi în colecistopatiile atonice şi în dispepsiile biliare şi, de asemenea, favorizează eliminarea excesului de apă din organism, fără a priva corpul de sărurile minerale de care are nevoie.

Polenul crud de păpădie păstrează o bună parte dintre proprietăţile plantei şi protejează ficatul de afecţiunile hepatice.

Doza profilactică a polenului crud de păpădie

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de păpădie

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

Despre polen pe înţelesul tău!

 



Recenzii




* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor