1. Prima pagina
 2. »
 3. Produse din stup
 4. »
 5. Miere pură
 6. »
 7. Miere pură de Iunie
 8. »
 9. Miere pură de Iunie 960gr
Miere pură de Iunie 960gr
 • Miere pură de Iunie 960gr
 • Miere pură de Iunie 960gr
 • Miere pură de Iunie 960gr
 • Miere pură de Iunie 960gr
 • Miere pură de Iunie 960gr
 • Miere pură de Iunie 960gr

Miere pură de Iunie 960gr

Miere naturală de iunie, pură,  pentru apiterapie, din plante medicinale. Calmează tusea, utilă în rinite, sinuzite, adjuvant în tratarea infecțiilor respiratorii. Greutate 960gr.


Beneficiile mierii pure de iunie

Mierea naturală de iunie are un efect preventiv dar și curativ în problemele aparatului respirator, faringite, amigdalite, sinuzite cât și în afecțiunile aparatului respirator inferior, trahee, bronhii, plămâni.
Recomandată pentru dezinfectarea aparatului respirator, mai ales în răceli și gripe. Aceste acțiuni le exercită prin proprietățile pe care mierea de iunie le întrunește, antibacteriene, antiinfecţioase, antivirale, antibiotice, antitusive, expectorante.
Mierea naturală de iunie păstrează proprietăţi pe care le au plantele din care provine.

Proprietățile plantelor medicinale din care este culeasă mierea pură de iunie

Speciile de inula au acţiune favorabilă în afecţiuni respiratorii precum bronşitele acute, astmul, tusea convulsivă, traheita, tuberculoza produsăde bacilul Koch. De asemenea, au proprietăţi expectorante, antiseptice, antispastice şi calmante în tuse şi spasme bronşice, sudorifice şi antifebrile.

Mușcata dracului este o plantă medicinală care se foloseşte în tratarea tusei şi a inflamaţiilor faringiene. De asemenea, este benefică în tratarea infecţiilor urinare, a constipaţiei şi în afecţiuni ale pielii. Are proprietăţi de purificare a sângelui, având un efect astringent şi diuretic.

Albăstrelele și speciile înrudite(centaurea) conţin săruri de potasiu, magneziu, centaurină şi substanţe amare şi se folosesc în tratarea bronşitelor şi a stărilor febrile, având efect calmant, diuretic şi astringent. Albăstrelele se mai utilizează ca remediu împotriva iritaţiilor oculare, infecţiilor intestinale, indigestiilor şi anorexiei.

Trifoiul alb are efect antiinfecţios, antitusiv, antimicotic, antiastmatic, fortifiant, tonic şi calmant. Ajută la reechilibrarea organismului şi este indicat în infecţii comune precum răceala şi gripa.

Roinița are acţiune antibacteriană, antivirală şi antifungică, ca urmare a conținutului bogat în uleiuri volatile dar şi a prezenţeiul unor acizi polifenolici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. Ca remediu naturist este utilizată pentru probleme digestive precum balonare, gaze intestinale, echilibrarea digestiei, vărsături și colici, mărind și secreția biliară.
Roinița este considerată un remediu excelent în tratarea stărilor nervoase.

Proveniența mierii pure de iunie

Mierea pură de iunie provine din stupina proprie, este o miere fină, cremoasă, datorită inducerii cristalizării cu cristale fine, astfel o poți consuma ușor cu lingurița și avantajul este că nu curge de pe ea.
Mierea naturală de iunie nu a fost filtrată, tratată termic, sau falsificată cu zaharuri, provine din stupi întreținuți pe principii tradiționale și ecologice în scopul menținerii tuturor beneficiilor terapeutice.

Doza profilactică a mierii pure de iunie

La adulți se recomandă 3-6 linguri/zi.

La copii se recomandă în felul următor:

 • copii de 1-3 ani, între 1-3 lingurițe/zi
 • copii de 4-7 ani, între 3-5 lingurițe/zi
 • copii peste 8 ani, între 4-6 lingurițe/zi

Cantitatea zilnică se împarte în trei prize, cu o oră înainte sau după mese. În cazul oricărui deranj la stomac, se consumă împreună cu lichide.

Mai multe informaţii interesante depre miere găseşti pe blog:

Ce putem face împotriva crampelor musculare?
Miere vs Zahăr

 

45,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș


Părerile voastre

Nicolae Stanciu
05.04.2020
Minunata
O miere cu un gust complex, un amestec de arome încântătoare, savuroase.
Dorin
19.08.2020
O miere excepțională
O miere excepțională. Se vede clar diferența față de ce am consumat până acum din alte surse. Fiecare sortiment are o textură și aromă unică, deosebită. Se simte clar gustul natural și aroma intens parfumată a florilor. Multă mulțumire și respect domnule Szabi pentru eforturile depuse în a oferi miere de albine naturală, nefalsificată, netratată termic, sănătoasă și din păcate greu de găsit în ziua de azi. De aceea vă voi susține în continuare și vă doresc multă multă sănătate!* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor