1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Sănătate
  6. »
  7. Cel mai mare mit privind detoxifierea! Part I

Blog

Cel mai mare mit privind detoxifierea! Part I


În cadrul acestei învățături voi sublinia importanța detoxifierii, deoarece lipsa ei, la un moment dat în viața nostră poate constitui punctul de declin al sănătății. Cum detoxifierea CORECTĂ poate sa fie punctul de cotitură în procedura de vindecare.


O cură de detoxifiere corect efectuată durează minim 30 de zile, nu un șoc de câteva zile pentru organism, constituind mai degrabă o trecere treptată. Detoxifierea nu este doar un singur pas, este un sistem de cațiva pași(factori) cu componente interconectate.

Acest sistem țintește detoxifierea celor patru organe de maximă importanță; mai departe curățarea stomacului/intestinelor, dar și a sistemului limfatic, acesta din urmă fiind la fel de important.

Al șaptelea factor

Din punctul meu de vedere, al șaptelea factor este psihicul; acest element fiind abordat și implementat de mii de ani, în cunoștiință de cauză.
Aceste tradiții de „post” diferă în funcție de culturi, fiind bazate pe factori de religie, scopul fiind nu doar curățarea exclusivă a organismului, dar și a sufletului, în cazul persoanei, care le implementează.

În lipsa unei detoxificări corecte, organismul slăbit și/sau afectat revine mai greu, sau procesul de vindecare poate stagna, fără ca cineva să poată specifica motivele pentru situația survenită.

 

Pentru mine detoxifierea este un subiect de maximă importanță, motiv pentru care am decis să prezint acești șapte factori importanți în două părți, fiind abordate atât funcția de curățare, precum și măsurile prin care poți ajuta munca organismului Tău în drumul propus.

Precum menționat, cele 4 organe vitale în detoxifierea corpului sunt: ficatul, plămânii, rinichii și pielea. În ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor, aceste organe pot fi ajutate atât separat, cât și împreună.

Mai departe, articolul de azi se concentrează pe

„curățarea” ficatului și a rinichilor

Ca generalități în cadrul curei de aplicat, elementul principal constă în reorganizarea planului nutrițional, în consumul a cât mai multor alimente vegetale, dintre care minim 50% este recomandat sa fie consumată în formă crudă, legume, fructe, sucuri.

Consumul de semințe crude și de nuci este importantă, acestea fiind pline de nutrienți și înainte de consum este bine sa fie înmuiate în apă timp de 12 ore, astfel organismul tău va avea acces deplin la toți compușii benefici. Trebuie acordată atenție consumului mărit de lichide, fiind recomandat și consumul de germeni.

Ficatul

Ficatul este cea mai complexă fabrică a organismului. Are câteva sute de atribuții importante, printre care sarcina de a transforma alimentele și băuturile consumate în substanțe utile organismului, detoxifierea, metabolismul etc.

Pentru facilitarea activităților desfășurate de ficatul nostru este recomandat consumul de polen proaspăt congelat și păstură. Polenul nu este doar un super-aliment, el dispune și de componente care facilitează regenerarea și funcționarea celulelor hepatice.

Polenul crud congelat stimulează funcţionarea ficatului, a stomacului şi a bilei datorită acțiunii favorabile asupra metabolismului proteic, lipidic și glucidic. Polenul crud hrănește și regenerează celulele ficatului, astfel este considerat cel mai util aliment în susținerea ficatului.

O plantă medicinală cu efecte benefice asupra ficatului este amurariul, îți recomand să consumi și această plantă pe durata curei.
Lămâia, oțetul de mere cu mierea sunt, de asemenea, elemente componente importante ale curei de curățare; consumul de o linguriță din acest oțet, diluată în 250 de mililitri de apă, de două-trei ori zilnic, este suficient.

Rinichii

Medicina chineză susține că rinichii depozitează energia de viață, joacă rol-cheie în curățarea sângelui, facilitănd eliminarea toxinelor din organism.

Poate nu știai că din perspectiva substanțelor minerale, mierea nefalsificată are o structură similară(fiind cel mai apropiat aliment) cu cea a sângelui, conținând 22 din cele 24 elemente prezente și în sângele uman. Îți recomand să consumi zilnic 3 linguri de miere.

În cazul rinichilor polenul crud constituie un aliment important, datorită conținutului mare de nutrienți indispensabili organismului nostru. Produsele apicole facilitează și păstrarea alcalinitatea sângelui.

Pentru eficientizarea funcționării și a curățării rinichilor și a altor organe recomand consumul zilnic polen crud natural de 1-2 linguri timp de minim o lună.

Plantele medicinale potrivite pentru îmbunătățirea funcționării rinichilor pentru curățarea acestora sunt urzica și coada-calului, acestea trebuind alternate săptămânal, însă îți recomandă să ții o pauză după 6 săptămâni.
 

Citește pe blog și partea a doua a acestui minunat articol, deoarece vreau să cunoști, să înțelegi importanța și a următoarelor 5 + 1 elemente Bonus. Cum specificam mai sus, îmbunătățirea sau menținerea stării de sănătate începe de aici, cu alte cuvinte - este ca fundația în cazul unei case.

Citește continuarea AICI
 

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.