Polen crud de August 300gr
  • Polen crud de August 300gr
  • Polen crud de August 300gr
  • Polen crud de August 300gr
  • Polen crud de August 300gr
  • Polen crud de August 300gr

Polen crud de August 300gr

Polen crud de August, pentru apiterapie, din plante medicinale. Bogată sursă de seleniu, esențial pentru eliminarea metalelor grele, pentru detoxifiere, greutate 300gr.


Polenul crud de august conţine mai multe tipuri de polen crud: polen de albăstrele, cicoare, lumânărică, trifoi roșu, pălămidă şi înglobează o bună parte a caracteristicilor acestora. Spre deosebire de celelalte tipuri de polen, acest sortiment de polen are un gust amar!

Beneficiile polenului crud de august

Polenul natural de august conţine foarte mulţi antioxidanţi, reducând stresul oxidativ al organelor interne şi, totodată, înlesnind digestia şi ajutând la detoxifierea organismului.

Polenul natural de august are capacitatea de a stimula digestia, facilitează secreția bilei dar și detoxifică și regenerează celulele ficatului. Prezența aminoacizilor esențiali, a acidului aspartic, a metioninei, a flavonoizilor, dar și a proceselor enzimatice creează condiții favorabile funcției de detoxifiere a ficatului, a bilei, intestinelor.

Proprietățile plantelor din care este colectat polenul crud de august

Albăstrelele și speciile inrudite(centaurea) conțin substanțele active importante: centaurina, pelargonină, cianină, tanin, săruri de potasiu și magneziu şi au proprietăți calmante, hidratante, antiinflamatoare, bacteriostatice şi emoliente.
Stimulează secreţiile biliare şi ajută la detoxifierea ficatului. Efectele benefice sunt vizibile în special în cazurile de dischinezie biliară. Planta ameliorează simptomele provocate de indigestie şi boala diareică.

Cicoarea este bogată în inulină, o poliglucidă de origine vegetală, care se regăsește în rădăcina plantei cu rol benefic de a facilita tranzitul intestinal. Nu numai rădăcina, dar și florile, frunzele de cicoare sunt utilizate în scopuri terapeutice.
Antioxidanții și principiile amare din această plantă sunt utile pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare. Cicoarea stimulează producția de bilă, conduce la creșterea bacteriilor bune din intestine (prebiotice) care sunt importante pentru sănătatea colonului.

Lumânărica conține saponine, iridoide și derivați flavonici, acestea fiind responsabile de efectul antireumatic, cicatrizant și diuretic al plantei. Mai conține: carotenoide, acizi polifenolcarboxilici, ulei volatil, taninuri. Printre cele mai importante efecte se numără cele emoliente, expectorante, antiastmatice, antinevralgice, sudorifice, diuretice şi antiinflamatoare.

Trifoiul roşu conţine nutrienţi valoroşi, precum calciu, crom, magneziu, niacină, fosfor, potasiu, tiamină şi vitamina C. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi diuretice, planta curăţă organismul şi sângele de toxine.

De asemenea, trifoiul roşu reduce infecţiile, elimină crizele de astm şi ameliorează durerile reumatice. Datorită fitoestrogenilor trifoiul roşu este deseori folosit pentru a ameliora simptomele de sindrom premenstrual.

 Pălămida conține substanțe care ajută la combaterea inflamațiilor, este tonică, diuretică, astringentă, hepatică.

Doza profilactică a polenului crud de august

2 linguri rase (25 grame) în două prize/zi, în cure de şase săptămâni, cel puţin de două ori pe an. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de August

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

Despre polenul crud pe înţelesul tău!

 

43,00 lei
Gramaj
Cantitate:
Adaugă în coș


Părerile voastre

Carmen Mihai
06.01.2021
Aromat și benefic
Foarte aromat, simți până în creștetul capului aromele Câmpului. De bun pentru imunitate cred că este foarte bun că fac cure de 8 luni pe an alternând trei tipuri. Iar transportul, mai că nu mi-a venit sa cred ca cineva acorda atâta atenție. Mulțumesc Szabi!
Cristina Ionescu
31.12.2021
RESPECT
nu am scris la intamplare cu majuscule....asta iti vine pe buze cand primesti coletul, asa respect pt munca proprie si pt client foarte rar intalnesti. Pentru ca polenul crud se tine la congelator, transportul s-a efectuat in pungi termorezistente, ca sa tina rece pana ajunge la client. Despre calitatile produsului nu cred ca mai are rost sa spun multe, cine le-a incercat o data...va sti mereu unde sa se intoarca. La Szabi calitatea se vede in toate, de la aspectul site-ului, informatiile transmise, modul de exprimare, pana la calitatea produselor. Multumesc Szabi....ma inclin....* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor