Polen crud de Iulie 300gr
  • Polen crud de Iulie 300gr
  • Polen crud de Iulie 300gr
  • Polen crud de Iulie 300gr
  • Polen crud de Iulie 300gr
  • Polen crud de Iulie 300gr
  • Polen crud de Iulie 300gr

Polen crud de Iulie 300gr

Polen natural de Iulie, crud, pentru apiterapie, din plante medicinale. Întărește sistemul imunitar, fortifică sistemul natural de apărare, greutate 300gr.


Polenul crud, natural de iulie conţine mai multe tipuri de polen, recoltate de albine de pe plante medicinale: albăstrele și specii înrudite, iarba porcului, mentă, trifoi roşu, vetrice.

Beneficiile polenului crud de iulie

Polenul, prin valoarea sa biologică ridicată, bogăția mare în substanțe bioactive, este denumit și “hrană funcțională”. Nutrienții din polenul crud de iunlie, care hrănesc organismul, sunt implicați și în susținerea imunității.
Vitamna C este renumită pentru efectul ei de susținere a imunității, iar prin prezența în cantități însemnate în forma lor naturală a vitaminelor A, complexul B, E, sistemul imunitar are numai de beneficiat.

Antioxidanţii polenului natural de iulie susţin activitatea sistemului imunitar în lupta împotriva bolilor, printre care amintim seleniul, avand un efect antioxidant puternic, dar modulează și răspunsul sistemului imunitar.
Microelementele din polen, printe care zincul, au un rol esențial în întărirea sistemului imunitar.

Proprietățile plantelor de pe care a fost cules polenul crud de Iunie

Albăstrele și speciile înrudite(centaurea) conțin substanțele active importante: centaurina, pelargonină, cianină, tanin, săruri de potasiu și magneziu şi au proprietăți calmante, hidratante, antiinflamatorii, bacteriostatice şi emoliente.

Iarba porcului conţine multe vitamine (C, E, vitamine din complexul B, PP), minerale (fier, calciu, selenium, mangan, potasiu), acizi graşi omega 3 şi proteine vegetale.
Datorită conţinutului mare de vitamine, susţine sistemul imunitar al organismului în lupta împotriva infecţiilor aparatului urinar şi ale infecţiilor cu streptococi. Planta se mai utilizează și ca remediu contra anxietății, este antidepresiv, utilă și în îmbunătăţirea memoriei.

Trifoiul roşu, datorită proprietăţilor antiinflamatorii şi diuretice, planta curăţă organismul şi sângele de toxine, are efect de energizare, fortifiere a organismului. De asemenea, trifoiul roşu reduce infecţiile, elimină crizele de astm şi ameliorează durerile reumatice. Datorită fitoestrogenilor, trifoiul roşu este deseori folosit pentru a ameliora simptomele de sindrom premenstrual.

Menta are proprietăți decongestionante, expectorante şi antivirale. Este tonifiant si puternic imunizant. Ajută la calmarea durerilor din gât şi uşurează tusea uscată şi congestia nazală. Menta este o sursă bogata in nutrienti, vitamina A, vitamina B2 și vitamina C. De asemenea, conţine acid folic, fier, magneziu şi calciu, mangan, potasiu, cupru.

Vetricea este o plantă utilizată de-a lungul timpului cu scopuri extreme de variate. Romanii o utilizau ca şi remediu antiinfecţios, iar în Evul Mediu se folosea ca remediu împotriva inflamaţiilor.
Planta conţine: ulei volatil, substante amare cu structura lactonică, eteri enolici, flavonoizi derivaţi ai luteolinei, gumirezine, tanoizi, acid malic, tartric, acid tanacetumolic. Substanţele active îi conferă plantei acţiune antiinflamatoare, antispasmotică, stimulentă şi tonică.

Doza profilactică a polenului crud de Iulie

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni pe an, una primăvara şi una toamna, sau la nevoie. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud natural

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de Iulie

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.
 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

Despre polenul crud pe înţelesul tău!

 

Sortiment terminat


Părerile voastre

Andreea
13.11.2019
Minunat
Are un gust fantastic, dulce și aromat.
Cornelia Tersanszki
13.12.2019
Profesionalism
Astazi am primit coletul cu polen, miere de mana si tinctura de propolis; am fost impresionata de profesionalismul dumneavoastra! Intrucat coletul mi-a fost adus la serviciu, mi-am impresionat si colegii! Modul de ambalare ne-a lasat cu gura cascata! Bravo! Voi reveni cu impresii. Va doresc sarbatori fericite si numai bine in tot ceea ce faceti!* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor