Polen crud de păpădie 300gr
  • Polen crud de păpădie 300gr
  • Polen crud de păpădie 300gr
  • Polen crud de păpădie 300gr

Polen crud de păpădie 300gr

Polen natural, crud, de păpădie, pentru scopuri apiterapeutice, hepatoprotector, susține buna funcționare a ficatului, din stupi întreținuți pe principii ecologice. Greutate 300gr.


Draga Prietene!

in acest moment inca nu stiu daca reusesc sa obtin polen de papadie in anul curent (2024). Depinde foarte mult de vreme, daca va fi favorabila in timpul infloririi papadiei. La sfarsitul lunii mai o sa trimit un email de instiintare, dar o sa postez si pe facebook bineinteles, daca se poate comanda acest sortiment.
Daca doresti sa fii informat, inscrie-te la cursul “ Secretele apicultorului” sau urmareste-ma pe pagina de facebook/MaestrulMierar.
Iti multumesc! Szabi, Maestrul Mierar

Beneficiile polenului crud de păpădie

Polenul crud de păpădie stimulează funcţionarea ficatului, a stomacului şi a bilei datorită acțiunii favorabile asupra metabolismului proteic, lipidic și glucidic. Polenul crud de păpădie hrănește și regenerează celulele ficatului, este considerat cel mai util aliment pentru ficat.

Proprietățile păpădiei

Păpădia este un diuretic natural, favorizând eliminarea toxinelor din organism şi purificând sângele. De asemenea, păpădia este un ajutor de nădejde pentru diabetici întrucât stimulează producerea insulinei şi controlează glicemia.

Deşi acţiunea coleretică (de stimulare a secreţiei biliare) şi colagogă (evacuarea bilei) este cunoscută de mult timp, cercetările farmacologice recente au demonstrat că preparatele pe bază de păpădie pot mări secreţia biliară de 4 ori.
Această mărire spectaculoasă se datorează nu numai stimulării activităţii seretoare biliare, ci şi acţiunii colecistocinetice.

Păpădia acţionează şi în colecistopatiile atonice şi în dispepsiile biliare şi, de asemenea, favorizează eliminarea excesului de apă din organism, fără a priva corpul de sărurile minerale de care are nevoie.

Polenul crud de păpădie păstrează o bună parte dintre proprietăţile plantei şi protejează ficatul de afecţiunile hepatice.

Doza profilactică a polenului crud de păpădie

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni. La copii se recomandă o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de păpădie

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.

 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blogul meu:

De ce apicultorii trăiesc mai mult?

Cum are loc regenerarea organismului?

Despre polenul crud pe înţelesul tău!

Cel mai mare mit privind detoxifierea!

Tu cunoști secretul longevităţii?

Sortiment terminat
Gramaj

Mărturiile voastre

Mihaela, Brasov

"Absolut minunate produsele. Va mulțumesc frumos și cu siguranță voi reveni cu o alta comanda curând!"


Alina N.

"Bunicul meu a fost apicultor,dar nu țin minte să fi gustat asemenea minunăție! Păstura,polenul crud și lăptișorul de matcă sunt de calitate excepțională! Nu mai spun că totul era ambalat impecabil iar lăptișorul,păstura și polenul erau puse cu gheața!! Felicitări, voi mai comanda cu siguranță!"

 Părerile voastre

Daiana dayu
29.11.2023
Recomand
Recomand cu încredere acest produs este foarte bun.
Monica Gal
30.05.2020
Excelenta
In viata mea n-am gustat un polen de aceasta calitate! recomand tuturor. am primit polenul bine ambalat si cu gheata! Raman client pe viata!
Luciana Herda
09.05.2020
Polen crud de papadie
Am consumat polen crud de papadie: calitate la superlativ.* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor