Polen crud de salcie 300gr
  • Polen crud de salcie 300gr
  • Polen crud de salcie 300gr
  • Polen crud de salcie 300gr
  • Polen crud de salcie 300gr

Polen crud de salcie 300gr

Polen natural, crud, de salcie pentru scopuri apiterapeutice, cu proprietăți tonice, de vitalizare, de pe malurile pârâurilor submontane de lângă Tușnad. Greutate 300gr


Acest sortiment s-a terminat. Va fi disponibil din nou in primavara anului viitor(2024) Iti multumesc pentru intelegere. Szabi, Maestrul Mierar.

Despre polenul crud

Polenul este considerat unul dintre cele mai complete alimente deoarece conţine toţi nutrienţii esenţiali vieţii, fără îndoială, polenul este cel mai bogat aliment din natură. Conţine aproximativ 30% glucide sau zaharuri reductoare, 20% proteine, 11% apă, 5% lipide, 4% grăsimi crude, cenușă dar și 3 – 4% substanţe încă necunoscute.

Beneficiile polenului crud de salcie

Polenul crud de salcie este placut parfumat, cu gust delicios spre dulce.
Grație compoziției sale complexe în nutrimente indispensabile și stimulente, diminuează stările de anxietate şi nervozitatate şi contribuie la menţinerea vitalităţii organismului, mai ales în perioadele de stres prelungit.

Efectul stimulant, nutritiv al polenului crud de salcie poate fi valorificat foarte bine de cei care suferă de subnutriție, denutriție.

Compoziţia polenului natural, crud de salcie

Polenul crud de salcie este bogat în vitamine (grupul B, dar şi C şi E), minerale, oligoelemente, flavonoide, polifenoli, acizi graşi, compuşi salicilici şi taninuri.
Polenul de salcie este un tip de polen rar, nu se produce în fiecare an, depinde mult de condițiile climaterice.

Proprietățile salciei

Salcia are efect calmant, ajută în combaterea nevralgiilor şi a stărilor de  insomnie. Florile de salcie au rol benefic mai ales în tratarea stărilor de irascibilitate şi în tonifierea nervilor. De asemenea, salcia este tonic, afrodisiac şi sedativ.

Doza profilactică a polenului crud de salcie

1 lingură(15gr) pe zi, în cure de cel puţin 2 luni pe an, una primăvara şi una toamna. La copii se recomanda o linguriță pe zi.

Consumul polenului se începe treptat, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, 4-5 grăuncioare în a doua zi, până se ajunge la doza recomandată.

Păstrarea polenului crud

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Contraindicaţii la polenul crud de salcie

Polenul crud nu se va consuma de către persoanele alergice la polenul de albine sau la produsele apicole. Consumul polenului crud este recomandat sub îndrumarea unui specialist, apiterapeut în următoarele cazuri: colesterol ridicat, hiperfuncţii tiroidiene.

 

Mai pe larg despre polenul crud am scris pe blog:

Cum are loc regenerarea organismului?

Tu cunoști secretul longevităţii?

Despre polenul crud pe înţelesul tău!

De ce apicultorii trăiesc mai mult?

Cel mai mare mit privind detoxifierea!

 

Sortiment terminat
Gramaj


Părerile voastre
* Informațiile de pe pagina www.apithera.ro sunt prezentate cu scop de completare a informațiilor generale , nu au rolul de a diagnostica sau trata afecțiuni medicale și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului. Citește aici despre declarația la descrierea produselor