1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Propolis
  6. »
  7. Gripa, metodă eficientă de combatere(naturală)

Blog

Gripa, metodă eficientă de combatere(naturală)

În ultimii 9-10 ani m-am confruntat odată cu o problemă respiratorie. În urmă cu aproximativ 6 ani, când am luat virusul gripal, am petrecut foarte mult timp printre grupuri de copii, la sfârșit de săptămână organizam pentru ei petreceri de zi naștere.


Nu am fost la medic, dar am avut toate simptomele care sunt caracteristice gripei, știi ca atunci când încep să te doară toate articulațiile, mușchii, nu ai forță, ai febră mare în timpul zilei, dar și seara, plus am tușit încontinuu, deja mă durea abdomenul și pieptul de la tuse.

Ce face un apicultor în astfel de momente?

Desigur consumă o cantitate mare de propolis (doze multiple fată de dozele profilactice) ceaiuri din plante medicinale antivirale, cu miere și cu lămâie. Și desigur stăteam în pat, abia aveam puterea de a merge. Știind că lăptișorul de matcă are un efect antiviral eficient, am consumat în trei prize/zi câteva grame.

 

Aici, permite-mi să-ți spun un secret simplu pe care încă bunicii noștri îl știau. Febra nu este răutatea corpului, na poftim stăpâne, dacă nu ai suficient de multe probleme și din moment ce nu m-ai tratat corect, acum profit de ocazie și te și încing.

Natura este un sistem optimizat de ultimă generație, inclusiv corpul uman. Știi, de asemenea, că, în natură, prădătorii îi pot prinde cel mai ușor pe cei slabi, cei mai lenți, răniți, cum este și cazul sistemului imunitar.

Și aici tot acea logică țărănească stă în fundal că virușii devin mai lenți pe măsură ce temperatura crește, astfel și reproducerea lor devine mai lentă. În acest mod sistemul imunitar va beneficia de un avantaj major și poate combate mai ușor virușii. Care, probabil stii, nu sunt afectați de antibiotice.

Cu cât temperatura corpului, febra, este mai mare, cu atât devine mai lentă înmulțirea agenților patogeni. Aici trebuie să ai grijă doar de faptul că, deoarece nici corpul uman nu este perfect, uneori temperatura poate depăși 40 de grade și în acest moment trebuie să intervii.

Bunicile noastre aveau o soluție și pentru asta, când temperatura depășea 39 de grade puneau bolnavul în vană, răcind treptat apa. Iar în caz de febră de peste 40 de grade, știau ca și ficatul trebuie să fie răcit, dar acestea sunt detalii despre care voi scrie într-un viitor articol.

Revenind la întămplare 

a treia zi nu am mai avut temperatură, dar cel mai rău a fost probabil febra musculară în stomac și piept de la tusea constantă:-) Ziua următoare starea mea generală era aproape normală, eram afebril, tusea încetase, așa că mi-a picat bine să ies din casă.

Apoi, timp de câteva zile, am continuat să consum picături de propolis în cantități mari, de 6-7 ori pe zi, ceai de cimbrișor, de mentă, dar și miere pe care o consum în mod constant.


Concluzionand cele de mai sus, doresc să menționez un exemplu, ca să fiu mai explicit: cele mai temute epidemii din trecut au afectat doar 20-30% din populație. Care crezi că este motivul pentru care majoritatea populației nu a fost expusă pericolului?
Nu cred că virusul în cauză a fost chiar așa de pretențios :-)
Cheia evitării a constat din nou în sistemul imunitar corespunzător, capabil la respingerea și celor mai periculoși patogeni.


PS. Și iarna alerg și când simt că dimineața următoare mă deranjează gâtul, imediat scot o parte din arsenalul de mai sus și nu mai răcesc.

PSS. Ceea ce am spus aici nu este o rețetă exactă, dar, în orice caz, cred că poți filtra detaliile pe care le vei putea aplica ca măsuri profilactice sau tratament in cazuri similare.

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.