1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Propolis
  6. »
  7. Un sfat important în cazul în care ai o durere

Blog

Un sfat important în cazul în care ai o durere


Tu ce faci când te trezești cu o puternică durere? În cazul meu o durere de dinți.


Cred că îți dai seama că eu întotdeauna am tinctură de propolis la îndemană, aș putea spune că nu mă simt bine dacă se termină și nu am o noua tură de propolis pusă la macerat în alcool:-)

Știu de mult timp, ceea ce sigur ai citit și tu în numeroase locuri, că propolisul este un excelent analgezic, cu comparații cum că este un analgezic mai puternic decât lidocaina, etc.

Așa că, mi-am zis, ce bine e să sunt apicultor, am propolisul alături și rezolv problema instant.

M-am gândit că asta va fi simplu, am aplicat tinctură de propolis pe ambele părți ale gingiei dureroase. Nu s-a întâmplat nimic într-un sfert de oră, apoi am aplicat din nou și apoi de încă trei ori în cursul zilei.

Trebuie să recunosc că reducerea durerii cu 10-15% nu m-a făcut prea fericit atunci. Așa că am considerat că fie nu funcționează pentru mine, fie propolisul nu este chiar un calmant puternic.

Acest lucru s-a întâmplat acum aproximativ 6 ani și de atunci nu am lenevit

ci m-am îmbogățit cu multe informații și experiențe noi :-)

S-a întâmplat că în toamna anului curent mi s-a rupt o bucată de dinte. Desigur, am neglijat stomatologia, mi-am zis că pregătesc coloniile pentru iernare și, pe măsură ce frigul se instaurează, merg la stomatolog. A venit frigul și odată cu asta pe mine a început să mă doară dinții.

Am făcut repede o programare, am primit răspunsul că în cca. o săptămână mă pot primi. Mă gândesc din nou că putea fi și mai rău, că doar o săptămână trebuie să suport durerile de dinți, dar fiindcă în prima noapte m-am trezit de mai multe ori din cauza durerii, mi-am zis că de data aceasta nu mă mai las, de aceea am făcut următoarele:

- am aplicat în mod repetat propolis extract moale* pe gingia dureroasă, iar din 5 în 5 ore am pus 3 ml (aproximativ 60 de picături) de tinctură de propolis ori în miere, ori pe miez de pâine. Iar perseverența mea nu a rămas fără rezultate, a avut efect cca. o zi până am început să simt din nou durerea de dinți. După aceea am repetat încă trei zile diferite și pot spune că zilele mele au fost chiar plăcute.

Și am fost în sfârșit mulțumit, pentru că acum știam că întrebarea nu era dacă tinctura de propolis ameliorează sau nu durerea, ci de ce cantitate este nevoie.

Îți doresc să nu te doară niciodată nimic, dar dacă totuși te doare:

 să ai la tine tinctură de propolis:-)

*(o parte din alcool a fost evaporat din tinctură, astfel am obținut o consistență mai concentrată si mai lipicioasă a propolisului)

PS. Am vorbit despre efectul analgezic al propolisului și cu persoane supuse chimioterapiei, au confirmat, de asemenea, că funcționează, exprimându-se că este variabilă percepția asupra intensității durerii, dar este semnificativ mai mică decât înainte de a începe să ia tinctură de propolis.
 

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.