1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Lăptişorul de matcă
  6. »
  7. Unde a dispărut Maestrul Mierar?

Blog

Unde a dispărut Maestrul Mierar?


Îmi cer scuze că nu ți-am mai scris în ultima perioadă, sezonul greoi al apiculturii mi-a solicitat foarte mult timp, în principal datorită vremii capricioase. Acum însa, consider terminat acest an apicol, deroarece toate familiile de albine sunt pregatite pentru iernare.


Știu că prevenția, remediile naturale sunt importante și pentru tine, așa că m-am gândit să-ți scriu acest șir de scrisori, gânduri, idei care să te îndrume, firesc despre Covid. Se aud atâtea zgomote neclare și cred că cel mai important lucru acum este "clarviziunea".

Nu știu dacă ați mai auzit de Mecinikov, microbiolog ucrainean din tata de roman-moldovean, care a câștigat un Premiu Nobel pentru Medicină ca unul dintre fondatorii și revoluționarii imunologiei moderne.

 

Deja la sfârșitul anilor 1800, el a înțeles un fapt radical care a schimbat interpretarea imunologiei de până atunci și s-a confruntat cu teoriile și oamenii de știință din timpul său, așa că aceștia nu prea au vrut să-l accepte.
Întrucât el a declarat că avem celule care devorează corpusculii dăunători, cum ar fi bacteriile străine, virusurile ce pătrund în organism, fiind primul care și-a dat seama de importanța acestor celule specializate pentru apărarea imunitară.

Astfel a fost nevoit să se recurgă la o soluție spectaculoasă. A amestecat într-un pahar o cantitate din virusul holerei care era mai mult ca suficient pentru a ucide un om, l-a băgat pe gât, într-o epocă când aveai 30-40% șanse să mori de holeră. Și nu a pățit nimic.


Poți să întrebi ce legătură are cu tine această poveste de 150 de ani? Iată esența. Mecinikov a reușit astfel să dovedească teoria lui, conform căreia problema nu este agentul patogen, ci ceva ce se întâmplă în corpul gazdă din cauza căruia o persoană se îmbolnăvește și cealaltă nu.

Și aici am și sosit la zilele noastre, unde auzim în fiecare minut în fiecare zi că soluția unică pentru coronavirus este vaccinul. Dacă vaccinul este într-adevăr “sigur și eficace”, atunci în Europa Centrală, Anglia, Israel cu rată de vaccinare ridicară, teoretic, nu s-ar sesiza explozii de infectări similare cu cele actuale. Sau nu am vorbi despre necesitatea unui al treilea, al patrulea vaccin.

Cele scrise până acum nu înseamnă o poziție contra vaccinării, vaccinul poate fi o alternativă pe termen scurt, fără îndoială pentru anumite categorii de persoane.

Cine trebuie să fie precaut în continuare?

Vârstnicii care suferă și de alte afecțiuni grave, oamenii cu sistem imunitar slăbit pentru că organismul lor este mai slab, adică sunt mai receptivi la bacterii, virusuri pe care, de altfel sistemul nostru imunitar le-ar fi combătut cu ușurință.

Părerea mea personală este că noi, ceilalți trebuie să contractăm cât mai repede virusul pentru ca anticorpii să apără în organismul nostru, iar imunitatea celulara să poate asigura o protecție indelungată dacă ne-am întâlni din nou cu acest virus.

Îți voi scrie toată luna Decembrie despre metode pe care le poți utiliza preventiv, dar le poți aplica chiar dacă simți că deja te-ai infectat. Vorbesc despre fapte reale care sunt confirmate de cercetări științifice. Mai precis, in trei zile, joi îți voi trimite următoarea mea scrisoare și promit că vei primi aspecte concrete de la mine pe care sa le poți aplica imediat.


Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.