1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Prevenţie
  6. »
  7. Unde au dispărut cunoştințele bunicilor tăi?

Blog

Unde au dispărut cunoştințele bunicilor tăi?


În oraşul meu, în urmă cu 30 de ani, erau poate 3 farmacii, dar acum sunt aproximativ 30. Deduc de aici, că avem tendința să credem că răspunsul la o problemă este să fugim repede la o farmacie, să înghițim o pastilă şi totul va fi în regulă.


Se întâmplă asta pentru că nu am fost învățați despre cum anume funcționează corpul nostru. Ce ştim să facem în schimb?

Dacă avem o problemă de sănătate, facem o vizită la medic, primim prescripțiile de medicamente şi credem că am rezolvat problema. Dacă într-adevăr aceasta ar fi soluția salvatoare, atunci cum se face că, pe măsură ce începem să luăm pastile, numărul lor se înmulțeşte treptat, iar noi suntem din ce în ce mai bolnavi?


Reclamele celor din industria farmaceutică ne inoculează constant acelaşi mesaj: că medicamentele sunt un fel de produs minune care ne scapă de boli în mod miraculos.

Permite-mi să îți spun o poveste scurtă ca să înțelegi mai bine ceea ce vreau să relatez: dacă te uiți la televizor (eu nu am abonament TV de peste 10 ani :-) zilnic te loveşti de reclame ca aceasta:
De obicei vezi o bunică având dureri de spate şi tocmai în momentul în care nepoțelul drag vrea să îi sară în brațe, apare o durere fulgerătoare, evidențiată la tv şi de nişte cerculețe roşii. Reclama îți spune să aplici pe zona sensibilă o cremă sau să iei o pastilă şi în scurt timp durerea trece.
Apoi imediat vezi o bunicuță veselă şi fără probleme, debordând de energie ca la 20 de ani, ținându-şi nepoțelul fericit în brațe.

Aici se termină reclama şi începe realitatea...

Foarte simplist, se întâmplă următorul fapt: sunt mai multe mecanisme de acțiune care produc efectul acestor analgezice, însă rezultatul este doar de moment. 
Durerea se reduce momentan, dar revine mai pregnantă odată ce efectul medicamentului a trecut. În schimb, problema rămăne nerezolvată, persistă şi se agravează şi mai mult în timp.

O parte importantă a cunoştințelor uitate este şi curățarea organismului. Fără această „curățenie” la nivel fizic, mental, energetic nu te poți aştepta la rezultate rapide privind refacerea, indiferent dacă TU ai încredere în soluții naturiste sau în medicina alopată.

Sper din tot sufletul că până acum ai acceptat importanța detoxifierii şi de ce insist eu atât de mult asupra detoxifierii CORECTE. Îmbunătățirea sau menținerea stării de sănătate începe de la detoxifiere, cu alte cuvinte, este ca fundația unei case.

De alfel, medicii apiterapeuți încep cu acest prim pas în remedierea problemelor severe.

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.