1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Sănătate
  6. »
  7. Cea mai mare greșeală a Ta (în opinia mea)

Blog

Cea mai mare greșeală a Ta (în opinia mea)

Mă lovesc de foarte multe ori de faptul că există o problemă de sănătate, la care se caută o soluție, iar întrebarea cea mai frecventă care mi se adresează este: care ar fi soluția prin care o pot rezolva?


Majoritatea tocmai aici greșește și nu obține niciodată rezultatele scontate!

Iată o poveste scurtă, interesantă, prin care cred că îți pot explica în cel mai bun mod atât care este această greșeală, respectiv soluția care poate aduce schimbarea și în viața Ta.

...

Potrivit poveștii, în 1849, în timpul goanei după aur, un tânăr negustor european a auzit că există bucăți mari de aur de-a lungul râurilor din California, iar cu câteva astfel de piese ar putea fi foarte bogat.
În momentul în care a aflat de această posibilitate, tânărul negustor și-a vândut rapid toate bunurile și a traversat de îndată oceanul.

Când a ajuns acolo, i-a rugat pe oamenii locului să-i arate unde găsește acele bucăți uriașe de aur și s-a dus imediat acolo.

Tânărul a coborât spre râu, în fiecare zi, timp de câteva săptămâni să caute bucățile de aur mult visate, dar de fiecare dată s-a întors cu mâinile goale.

 

Într-o zi, pe drum, a întâlnit un bătrân căutător de aur, care se îndrepta în direcția din care venise tânărul cu mâinile goale.

”Nu urca că nu vei găsi nimic”, l-a avertizat tânărul pe bătrân.

Bătrânul căutător de aur îl privea surprins.

”Cum de nu ai găsit aur, când este atât de mult aur peste tot?”

Tânărul a rămas uimit și l-a rugat pe bătrân să-i arate unde este aurul.

”Peste tot”, repetă bătrânul, apoi se aplecă peste râu și ridică o piatră care cântărea mai mult de 2 kilograme. O mică firimitură de aur era lipită de un capăt al pietrei, abia se vedea cu ochiul liber.

 

”Este o bucățică foarte mică. Eu caut bucățile mari, despre care am auzit multă lume vorbind.”

Bătrânul s-a aplecat peste râu iar și iar a luat o mică pepită de aur dintr-o altă piatră. Nici măcar acest pas nu l-a convins pe tânăr!

Atunci bătrânul a scos un sac plin cu mii de bucăți mici de aur pe care le adunase în săptămânile trecute, care împreună cântăreau cât aurul uriaș pe care îl căuta tânărul.

Apoi s-a uitat la ea și a spus:

”Prietene, mi se pare că ești atât de ocupat și concentrat în căutarea bucății uriașe de aur, încât ratezi ocazia de a-ți umple geanta cu aceste piese mici, dar la fel de valoroase. În 30 de ani nu am găsit niciodată o bucată atât de mare ca cea pe care o cauți.

Mi-am făcut avere adunând aceste bucățele mici, care împreună valorează mai mult decât o bucată mare.”

...

Cum să interpretezi povestea!

Ceea ce cauți este bucata uriașă de aur, panaceul, care nu există, mai bine zis sau doar extrem de rar oferă o soluție.

În schimb, bucățelele mici sunt cele care pot produce o diferență calitativă pe termen mediu și lung.

Ce vreau să spun este că, în cazul unei boli, soluția nu este faptul că știi ceva, ai auzit ceva și că vei încerca, pentru că sigur va ieși bine.
Cum, de altfel, nici acea singură substanță conținută de un medicament sau altul nu va putea oferi o soluție (există excepții când sunt cu adevărat utile, dar de obicei funcționează doar pe termen scurt).

Corpul uman este mult prea complicat ca o moleculă minusculă să poată mișca lucrurile în direcția corectă. Dar atunci ce să fac? Eu zic așa... toate celulele noastre au nevoie de energie pentru a funcționa corect.
Da, toate cele 30 de trilioane! Iar mierea este o sursă foarte valoroasă de energie, naturală și ușor de convertit, în mitocondrii! Pentru buna funcționare și bunăstarea lor, sunt necesare vitamine și minerale, de calitate și în cantitate potrivită.

Un astfel de superaliment care conține majoritatea acestor elemente este polenul crud. Bineînteles, există și situații în care pot fi necesare și vitamine sintetice.

 

Mai departe, propolisul este un excelent antiinflamator natural și are aproximativ 70 de proprietăți medicinale, iar lăptișorul de matcă „elixirul tinereții” are 40 de indicații terapeutice.

Plantele medicinale nu au valoare energetică și nici nu sunt bogate în micro și macroelemente, însă sunt înzestrate cu alte proprietăți farmacodinamice, care ajută în reglarea diferitelor sisteme din organism. Gemoderivate, uleiuri esențiale, ritualuri, religia etc. Ele toate sunt mici firimituri de aur.

 

De asemenea, somnul potrivit, exercițiile fizice, aerul curat, nutriția, combinația potrivită de alimente -și aș putea continua- sunt mici firimituri de aur, la îndemână.

Dacă vrei să îmi urmezi sfatul, te îndemn să nu cauți marea bucată de aur, probabil că nu o vei găsi niciodată, ci apleacă-te și adună aceste mici bucăți prețioase, pentru că ar trebui să sesizezi îmbunătățiri pe termen scurt, să fii perseverent și vei observa o ameliorare consistentă pe termen mediu și lung!

Cu acest mesaj îți doresc ”Sărbători Binecuvântate!” și ”La Multi Ani!”.


Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.