1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Sănătate
  6. »
  7. Cum poți salva albinele și pe tine însuți!

Blog

Cum poți salva albinele și pe tine însuți!


Asta nu eu spun, ci peste 20.000 de cercetători care în anul 2017 au tras alarma într-o scrisoare deschisă, în care, printre altele, s-au referit și la faptul că Pământul este în cea de-a 24-a oră și dacă acum nu luăm măsuri ferme, atunci în curând va fi prea târziu.


S-ar putea să fii surprins dacă îți spun că pentru fiecare a doua mușcătură de legumă, fruct pe care o pui în gură ar trebui să le mulțumești albinelor. Plantele polenizate de albine dau peste 80% din produsele alimentare pe bază de plante.
Da, cafeaua ta este, de asemenea, polenizată de albine, dar și plantațiile de bumbac, din care ți se face îmbrăcămintea.

Fără polenizare, plantele cu flori nu s-ar putea reproduce, nu ar produce fructe, nu s-ar forma semințe care asigură crearea unei noi vieți. Numărul de polenizatori liberi a scăzut dramatic, așa că albinele sunt singurele care ne oferă sprijin în polenizare.

Există autopolenizare, polenizare prin vânt, dar marea majoritate a fructelor, nucilor și legumelor au nevoie de polenizare de către albine pentru a produce fructe.

Albinele mor în masă

Probabil ai citit despre dispariția rapidă a albinelor. Între august 2018 și aprilie 2019, 40% din coloniile de albine au murit în întreaga țară, dar situația nici pe alte continente nu este mai bună. An de an, apicultorii lumii raportează dispariții mari.

Această moarte masivă a fost descrisă de cercetători drept CCD, abrevierea denumirii colony collapse disorder. Denumirea sindromul depopulării coloniilor se datorează faptului că cercetătorii au obținut mai multe rezultate diferite în privința a ceea ce ei cred că cauzează acest fenomen, astfel încât nu l-au putut denumi identic și în mod clar.

Cred că depopularea mondială a coloniilor nu este atât de misterioasă cum pretinde industria chimică. Sistemul imunitar al albinelor este slăbit, acumularea de substanțe chimice în pământ, în plante, în aer, în ceara de albine, plus apicultorii sunt, de asemenea, forțați să se apere cu substanțe chimice dure împotriva paraziților sosiți în urma globalizării.

Au examinat, de asemenea, o mostră de polen care conținea 70 de tipuri de substanțe chimice și trebuie să știi că polenul este folosit de albine pentru hrănirea larvelor, creșterea puilor.

Cum am ajuns aici și cine este responsabil pentru asta?

În întreaga lume sunt doar câțiva producători mari de produse chimice și ei domină peste 90% din piața „fitosanitarelor”. Milioane de dolari cheltuiți pe marketing și PR ne spun că produsele lor sunt sigure și de aceea ce vedem în jurul nostru nu este din vina lor.

Dar noi nu suntem orbi, știm cine este responsabil.

La sfărșit de săptămănă îți trimit continuarea + o soluție logică!
 

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.