1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Sănătate
  6. »
  7. Cum poți salva albinele și pe tine însuți! Deznodământ...

Blog

Cum poți salva albinele și pe tine însuți! Deznodământ...


Există deja exemple în lume că, din mai multe motive, au dispărut polenizatoarele, astfel și albinele și din acest motiv se face polenizare manuală.


Este adevărat că livezile din China sunt polenizate manual?

Producătorii de mere și pere din provincia Sichuan cufundă pensulă în polen pentru a poleniza fiecare floare de pe pom, iar pe crengile mai înalte îi trimit pe copii.

Acest lucru s-a putut întâmpla deoarece politica agricolă nebună a lui Mao și utilizarea intensă a chimicalelor au exterminat aproape complet insectele polenizatoare și albinele. Dacă ai vizionat documentarul „Lumea albinelor” al lui Markus Imhoof, care în 2012 a obținut numeroase premii, atunci ai văzut că asta este realitatea tristă.

Văd doar o singură cale posibilă

Trebuie să ne întoarcem la fermele ecologice, nu există altă cale. Deșertul verde (așa numesc lanurile infinite ale monoculturii de astăzi) este doar frumos, verde uniform în toate direcțiile, dar fără viață!
Nu se poate numi viață dacă toate plantele și insectele sunt distruse de substanțe chimice pentru cultivarea unei singure plante, a cărei dezvoltare este, de asemenea, menținută prin îngrășăminte. Asta este o fundătură!

De ce am devenit apicultor încăpăținat?

Ocazional, se interzice câte-o substanță chimică deoarece, după 10 ani de utilizare, se dovedește a fi periculoasă pentru oameni, îi îmbolnăvește, dar asta nu înseamnă nimic, vor dezvolta altul în câteva luni.
Chimicalele de astăzi sunt de 100 de ori sau chiar de 1000 de ori mai puternice decât cele din anii '50 și este nevoie de chimicale din ce în ce mai puternice. Deja putem vedea acest fapt dacă umblăm cu un ochii deschiși.

Agricultura ecologică, organică nu este ceva nou. Este modul în care agricultura a fost făcută în cea mai mare parte a istoriei umane.

Acestea sunt motivele pentru care sunt un apicultor încăpăținat care nu utilizează chimicale și nu numai în apicultură, ci și în grădina mea mică pe care o cultiv sau în livada mea unde, de asemenea, evit să utilizez substanțele chimice asupra pomilor fructiferi.

Acesta este primul pas pe care îl poți face, dacă ai o palmă de pământ poți produce tu, dacă nu ai posibilitatea, atunci totuși e o alegere bună să achiziționezi, tot ce se poate, de la ferme locale ecologice, de încredere.
 

PS. Vara trecută am fotografiat acest strat de legume(din poza de la începutul acestui articol), nu sunt la fel, nu-s perfecte, dar nu-mi pot imagina nimic mai hrănitor! Bineînțeles am stupi amplasați și în grădină pentru polenizare:-)

 

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul Mierar



Dacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.