1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Sănătate
  6. »
  7. Cel mai mare mit privind detoxifierea! Part II

Blog

Cel mai mare mit privind detoxifierea! Part II


Acum știi că detoxifierea CORECTĂ este un „sistem” compus din mai multe elemente și cu o durată minimă de 30 de zile, un interval în care trebuie luate în considerare mai mulți factori.


 În prima parte a acestei învățături au fost abordate organe precum ficatul sau rinichii; azi o să vorbesc despre celelalte 5 ogane/elemente + 1 element bonus miraculos. Așadar, să începem:

Plămânii

Majoritatea timpului îl petrecem în spații închise: în locuințe și la locul de muncă, într-o junglă de beton în care calitatea aerului este compromisă.

Din cauza poluării, plămânii lucrează mai intens decât în mod obișnuit. Trebuie menționat faptul că preluam frecvent cantități de aer superficiale, ceea ce cauzează acumularea substanțelor toxice și a depunerilor acestora pe suprafața mucoasă a plămânilor.
Creierul este exemplul perfect pentru ilustrarea importanței aerului; lipsa oxigenului timp de câteva minute poate cauza pagube permanente.

În cazul plămânilor, curățarea eficientă este ajutată de propolis, unul dintre mecanismele sale fiind conținutul mare de antioxidanți. Pentru administrarea eficientă recomand inhalarea prin nebulizator.

În continuare iată și o rețetă eficientă și ușor de preparat

Se amestecă ser fiziologic 6 ml (o linguriță); miere de albine nefalsificată 1 ml (se ia puțină miere pe vârful linguriței); tinctură de propolis 30% - 20 picături; se mai poate adăuga ulei esențial de cimbru – 2 picături; recomand 2 ședințe de nebulizare in fiecare zi.

Această soluție nu este la fel de eficientă ca inhalarea, dar consumul zilnic de 3x20 de picături de tinctură de propolis va rezulta în curățarea căilor respiratorii, în lărgirea bronhiilor și în eliminarea oricăror infecții incipiente din căile respiratorii.

Folosirea de mici bucăți de miere cu fagure sau mestecarea de căpăceală pe timpul zilei va avea, de asemenea, efecte benefice.

În cazul plămânilor nu uita nici exercițiile de respirație, care trebuie efectuate în natură. Aspiră o cantitate mare de aer, țineți înăuntru timp de 2-3 secunde, apoi expiri. Acest exercițiu trebuie efectuat frecvent, pe cât posibil în natură, și nu neaparat lângă șoselele intens circulate:-)

Pielea, ca organ de detoxifiere

Pielea este o „poartă” spre lumea exterioară, cel mai sensibil organ și cea mai mare suprafață de detoxifiere. Deși în lumea și în cultura noastră se impune ascunderea mirosului de transpirație, această măsură nu este întotdeauna recomandată, din perspectiva stării de sănătate.
Asta nu înseamnă că sub pretextul menținerii stării sănătății, trebuie să ne expunem mediul la mirosurile corpului nostru, dar este de recomandat ca uneori să ne oferim oportunitatea pentru o transpirație sănătoasă din belșug.


Acest țel poate fi atins prin mișcări active sau prin folosirea saunelor. În cazul persoanelor în vârstă este recomandată așezarea picioarelor în apă fierbinte. Această metodă este menționată și în cadrul celor mai vechi metode medicale tradiționale chineze.

Pe picioare se află punctul de pornire și de capăt a șase meridiane (splina, ficatul, stomacul, vezica biliară, vezica urinară, rinichii). Hidroterapiile efectuate cu apă caldă au efecte benefice asupra organelor și exercită un efect pozitiv, uneori chiar și de vindecare.

În cazul picioarelor: umpleți un lighean cu apă caldă și lăsați-vă picioarele la înmuiat timp de 20-30 minute. Pe durata acestui tratament adăugați sistematic apă fierbinte, pentru a menține temperatura apei la un nivel ridicat. După această îmbăiere ștergeți picioarele, apoi acoperiți cu șosete calde, și lăsați picioarele să se relaxeze timp de 15 minute.

Importanța sufletului în procesul de detoxifiere

Detoxifierea corpului este importantă, dar insuficientă! Detoxifierea și eliberarea de sub sarcină a organelor are sens, însă ușurarea resimțită în consecință va fi doar de scurtă durată.

Conflictele interioare nesoluționate, uitate sau reprimate vor acționa în corp asemenea otrăvii psihicului: puterea de viață va slăbi, mecanismul de autovindecare va funcționa în mod obstrucționat, ceea ce va avea impact și asupra apariției fizice; toxinele acumulate și depuse vor cauza apariția anumitor probleme.

Asigurați-vă că între corp și suflet există un echilibru, deoarece fizicul și psihicul se influențează în mod reciproc.

Acordă timp și pentru curățarea sufletului, pentru detoxifierea psihicului

Studiile efectuate în acest domeniu au arătat că dacă detoxifierea are loc doar la nivelul corpului, fără curățarea sufletului, elementele poluate ale psihicului se transformă în materie fizică și ajung în organism.
Eliminarea sentimentelor negative, precum stresul, ura, remușcarea, supărarea, invidia sau frica, este foarte importantă. La nivelul psihicului elementele cheie de detoxifiere sunt iertarea și eliberarea.

Permiteți-mi să vă comunic ceva interesant: în cadrul unui experiment participanții au fost rugați ca timp de o lună să nu folosească televizorul și nici celelalte canale și mijloace media, dacă utilizarea acestora nu era obligatorie pe plan profesional.
Persoanele care au reușit să îndeplinească aceste cerințe timp de o săptămână, au constatat îmbunătățirea somnului la nivel calitativ, reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea relațiilor sociale.


Televizorul și celelalte canale și mijloace media pot fi înlocuite cu mișcare, cu exerciții, cu jocuri, cu dans, cu dezvoltarea relațiilor sociale, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte.

Doresc să menționez că mai bine de zece ani am renunțat la televizor și nu îmi pare rău deloc. Știrile fabricate pentru a crește vânzare, sunt știri negative și, de fapt, toate canalele media ne bombardează în procent de 90% cu aceste deșeuri psihice. Nu uita: poți alege!

Când sunt cu cunoștințe, zâmbesc în sinea mea când mă gândesc că nu am văzut nici un episod din Suleiman sau din Urzeala Tronurilor, discuțiile despre aceste seriale sunt adevărate drumuri înfundate, însă ca norocul, avem numeroase alte subiecte și teme de discuții:-)

Sistemul limfatic și de ce este la fel de important ca cele enumerate

 Al șaselea punct constă în sistemul limfatic, la fel de importan ca toate cele enumerate până în prezent! Ganglionii limfatici sunt o parte componentă a sistemului imunitar, facilitează prevenirea infecțiilor și a bolilor.

Limfa asigură alimentarea celulelor cu substanțe nutritive și cu oxigen. Apariția oricăror probleme în sistemul circulator cauzează acumularea toxinelor, a substanțelor nocive și a toxinelor, care apoi exercită influență asupra habitatului nostru, asupra stării psihice, căpătând ulterior forma unei boli.
Ce trebuie să facem în scopul asigurării funcționării corespunzătoare a sistemului limfatic? Practicile medicale orientale pun mare accent pe tehnicile, care optimizează circulația limfei.

Dar de ce este acest fapt important?

Sistemul limfatic nu dispune de organe de facilitare a limfei, cum este cazul inimii în cadrul sistemului circulator. Circulația limfei este optimizată de cele deja menționate: sauna, băile calde și reci, ceaiurile medicinale, masajul și desigur alimentația sănătoasă.

În afară de principiile menționate deja, trebuie subliniat încă un element, poate și mai important: citește mai departe!

Acest element este, desigur, cu un efect 2 în 1. Respirația activează circulația limfei, astfel sistemul respirator joacă un rol bine definit în curățarea sistemului limfatic.
Un alt element cheie este pompa musculară. Mișcarea declanșează contractarea mușchilor, care acționează asemenea unei pompe, crescând astfel viteza de circulație a limfei. Așadar, vă recomand să faceți mișcare și exerciții în mod regulat, încercați să vă deplasați în ritm alert, sau chiar mai repede, pe cât posibil :-)

Toxinele din stomac și intestine

Dacă vei implementa majoritatea tehnicilor de detoxifierea menționate, vei facilita eliminarea depunerilor, toxinelor din stomac și din intestine. În acest punct nu voi adăuga alte informații noi, motiv pentru care acum trec direct la factorul bonus.

Factorul bonus, promis încă din prima parte a acestui material

„Soluția-minune” obligatorie pentru detoxifierea eficientă este lăptișorul de matcă autohton. Această substanță nutritivă oferită de natură și de albine facilitează regenerarea organismului la nivel celular, și acționează în locurile în care această acționare este într-adevăr necesară.

Nu găsim o altă substanță similară mai eficientă ca lăptişorul de matcă care să acționeze asupra longevității, creșterii, regenerării, mai eficient, de-a dreptul unic, ca aceasta.

Aminoacizii esențiali, enzime, vitamine, minerale și hormonii acționează perfect împreună și constituie un supliment nutritiv inegalabil. Consumul doar al acestui supliment va avea efecte benefice asupra organismului.

Pe de altă parte, în cazul în care optezi și pentru folosirea celorlalte (sau a tuturor) elemente enumerate, organismul îți va fi foarte recunoscător și îți va oferi o viață fără dureri și sănătate!


Îți doresc mult succes în atingerea acestor obiective.
Szabi, Maestrul Mierar

 Dacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.