1. Prima pagina
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Propolis
  6. »
  7. Cum să devii rezistent la agenții patogeni adică ''Covidrezistent''

Blog

Cum să devii rezistent la agenții patogeni adică ''Covidrezistent''

Așa cum am spus în urmă cu trei zile, aici găsești adunate câteva gânduri utile despre ce poți face Tu însuți pentru ca organismul tău să nu fie receptiv, să nu contractezi diferitele agenți patogeni sau dacă le contractezi cum să le combați cu ușurință.


În primul rând te rog să nu-ți fie frică, isteria generală de mass-media nu vorbește despre esență. La efectul fricii, stresului îndelungat în organismul nostru de desfășoară o serie de procese neurologice, hormonale și în final imunologice, capacitatea de apărare a sistemului tău imunitar scade, astfel vei avea șanse mai slabe în combaterea agenților patogeni.

Alte mijloace extrem de simple, dar importante în prevenire sunt introducerea odihnei, activităților de relaxare, evitarea știrilor negative, înștiințărilor care năvălesc asupra noastră din mass-media (și nu numai), adică purificarea conștiinței.
Am mai spus că eu nu am abonament de televiziune:-)

Psihicul trebuie menajat de stres,

având doar nevoie de liniște, iubire de viață, cei apropiați și încredere de sine.

Nu-i așa că nu este atât de greu și le poți îndeplini ușor și tu dacă te hotărăști.

Continui cu alte recomandări simple cum ar fi perspectiva pozitivă asupra vieții, exercițiile de mediație, practicarea religiei, lumina soarelui, plimbări mari în natură. Consumă cel puțin o cantitate suficientă de vitamina C și vitamina D.

Există și o serie de plante medicinale benefice, periodic poți consuma plante medicinale de întărire a sistemului imunitar, antibacteriene și antivirale, printre care de exemplu pelinul dulce, un alt adjuvant veritabil folosit cu succes în timpul pandemiei.

 

Vezi, este de ajuns să fii atent la câteva lucruri simple și deja poți ajuta spectaculos organismul tău în munca sa de apărare. Provocarea este să le faci din căt mai multe dintre cele citite, o rutină zilnică.

Deja știi faptul că flora noastră intestinală (adică totalitatea bacteriilor din sistemul nostru intestinal) este cel mai important component al sistemului nostru imunitar.

Și aici se leagă cât de important este „alimentația curată” tot aici prelevă și principiul conform căruia să consumi cât mai puține produse procesate, industriale, dar cu atât mai multe alimente proaspete, curate, pe cât posibil în forma lor originală cu cât mai puține modificări facute în bucătărie.

Produsele apicole adevărate ne fac un mare serviciu

care, după părerea mea, sunt instrumente excelente atât pentru dobândirea unei vieți lungi lipsite de boli, cât și pentru recuperarea sănătății.

Produsele apicole au un efect preventiv, cât și curativ în afecțiuni respiratorii, fie vorba despre aparatul respirator superior cât și inferior și aici nu reprezintă excepție nici corona-virusul popular al zilelor noastre.

Oricât de periculos este prezentat virusul, la urma urmei avem de-a face totuși cu un virus. De aceea, în primul rând, propolisul este care care ne oferă ajutor în cazul atacurilor virale.
Prin mai multe mecanisme de acțiune își desfășoară efectul, propolisul are efect antiviral direct, prin componente ca acidul cafeic, adicul benzoic, galangin, dar și prin faptul că este foarte bogat în flavonoide. Unele ingrediente blochează virusul să infesteze și alte celule, altele propagarea lor, sau acționează prin distrugerea învelișului exterior al virusului.

 

Propolisul este un ajutor de nădejde când dorim să ridicăm, întărim imunitatea, totodată fiind și imunomodulator.

Componentele utile din propolis sunt responsabile de aceste acțiuni, cum sunt antioxidanții sau Artepilina C, CAPE, acidul cinamic ajutând funcționarea optimă a leucocitelor, macrogacelor care joacă un rol major în mecanismele de apărare ale organismului.

Propolisul este și un veritabil antiinflamator. Știm că radicalii liberi cauzează inflamație. O inflamație severă produce la rândul său alți radicali liberi, ceea ce poate ajunge și un cerc vicios care cauzează și mai multe afecțiuni în țesuturi.

Acidul fenolic, flavoanele, flavonoidele, acidul cafeic, ce se regăsesc în propolis, toate au efecte antiinflamatoare, antioxidante. Leucocitelele au și ele nevoie de mari cantități de antioxidanți în a ține sub control radicalii liberi.

Propolisul cicatrizează direct și eficient

Mie, în copilărie, bunicul meu a pus tinctură pe răni, nu spun că nu a usturat la început, dar am acceptat și fac și acum la fel dacă mă rănesc undeva. Vindecarea rănilor este foarte rapidă. La fel se accelerează în organism dacă îl putem trimite eficient și în cantitate suficientă propolisul la suprafețele, țesuturile rănite.

La cazurile grave ale corona-virusului supra-popularizat în prezent și plămânul se inflamează grav și se produc foarte multe leziuni la nivelul celulelor. Medicii care practică apiterapia consideră indispensabilă inhalarea/nebulizarea cu propolis pentru că astfel ajung cel mai repede, cel mai eficient substanțele active în plămân.

Dacă organismul slăbește, alți agenți patogeni se pot înmulți, propolisul poate ajuta în controlarea lor, deci putem considera un alt rezultat pozitiv, indirect al acestuia.

Mierea, polenul crud, lăptișorul de matcă și apilarnilul, toți au contribuții semnificative, atât directe, cât și indirecte asupra virusurilor, bacteriilor dar și asupra imunității noastre. Despre acestea poți citit în articolele mele viitoare.

Cum spun întotdeauna,

organismul nostru s-a optimizat la viață

și se regenerează, se auto-repară încontinuu, mai ales dacă îi oferim suport în această muncă și nu lucrăm împotriva lui.

Cine trebuie să fie precaut în continuare? Vârstnicii care suferă și de alte afecțiuni grave, oamenii cu sistem imunitar slăbit pentru că organismul lor este mai slab, adică sunt mai receptivi la bacterii, virusuri pe care, de altfel sistemul nostru imunitar le-ar fi combătut cu ușurință.

Poți vedea și faptul că asupra cărora virusul este într-adevăr periculos, prezintă pericol de moarte, sunt acele persoane care au și alte boli grave.

Părerea mea personală este că noi, ceilalți trebuie să contractăm cât mai repede acest virus pentru ca anticorpii să poată apărea în organismul nostru, care asigură protecția dacă ne-am întâlni din nou cu acest virus (nu, nu vaccinul este soluția).

 

Dar știu foarte bine și faptul că nu există o soluție optimă pentru a proteja eficient vârstnicii noștri care sunt părinții, bunicii noștri pentru care nu va fi suficient loc pe paturile de spital dacă toată lumea s-ar infecta într-un interval de timp foarte scurt (deși nu sunt adeptul vaccinării, în cazul lor cred că vaccinul poate fi o soluție)

Și în final dacă accepți un sfat bun legat de Covid: Renunță la fumat (dacă încă nu ai făcut-o)

 

PS. Ca o completare, trebuie să știi, nu sunt medic, nici nu susțin că dețin adevărul absolut. Sunt un apicultor simplu care încearcă să umble în lume cu ochii deschiși.

Informațiile citite până acum nu înlocuiesc consultul sau sfatul medicului specialist, însă te ajută în formarea unei direcții corecte către o imunitate puternică, către longevitate.

Îți doresc o zi cu multă sănătate!
Szabi, Maestrul MierarDacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l si prietenilor tăi pe facebook

Secrete de sănătate
pe care nici apicultorii nu le dezvăluie!

Vei primi GRATUIT cunoștințe utile care te vor ajuta la prevenirea și combaterea numeroaselor probleme de sănătate.